Hatay

Suriye Türkleri Derneği Genel Sekreteri Vezir:

11:19 15 Haziran 2016
Suriye Türkleri Derneği Genel Sekreteri Vezir:

ERDAL TÜRKOĞLU - Suriye Türkleri Derneği Genel Sekreteri Ahmed Vezir, "Önce ülkeyi ikiye bölmek istediler, baktılar boğazlarına sığmıyor. Şimdi 4'e, 5'e bölmek için çalışıyorlar." dedi.

Vezir, ülkelerindeki son gelişmelerle ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki gün önce İdlib'e düzenlenen hava saldırılarında çoğunluğu çocuk, en az 30 kişinin öldüğünü ve çok sayıda kişinin de yaralandığını söyledi.

Parçalanan veya yanan bebek bedenlerinin medyada yer aldığını hatırlatan Vezir, "Saldırıda çarşı hedef alındı ve adeta katliam yaşandı. Ölen çocukların acı fotoğraflarını görmeyen kalmadı. Daha önceleri en azından saldırıları kınayan BM ve tüm büyük güçler, artık katliamları görmüyor, umursamıyor bile. BM Güvenlik Konseyi ile İnsanları Hakları ve Çocuk Hakları Konseyi'nin neden kurulduğunu şimdi daha iyi görüyoruz. Bunların hepsi cep ve çıkar konseyi." ifadelerini kullandı.

Böyle bir zamanda dünyanın gözleri önünde yaşanan sivil saldırıların her gün devam ettiğinin altını çizen Türkmen temsilci, bu sessizliğin altında yine kirli planların yattığını öne sürdü.

- "Dünya böyle savaş görmedi"

Suriye muhalefetinin Türkiye dışında dostunun olmadığının kanıtlandığını anlatan Vezir, şunları kaydetti:

"Suriye'nin diğer katili, terör örgütü DAEŞ, 1 kişiyi öldürdüğünde tüm dünya ayağa kalkıyor. Esed rejimi, sadece ramazan ayında kadın ve çocukların da aralarında bulunduğu en az 300 kişiyi katletti. Suriye'de bebek katliamı yapan Esed ve destekçilerine neden ses çıkmıyor. Çok ilginçtir ki haber bile yayınlanmıyor. Dünya tarihi boyunca böyle bir savaş, katliam görülmedi. Kimse böyle elini kolunu sallaya sallaya bebekleri öldüremedi. Önce ülkeyi ikiye bölmek istediler, baktılar boğazlarına sığmıyor şimdi 4'e 5'e bölmek için çalışıyorlar. Çünkü 2 parça olunca Suriye'yi yiyemediler. Nasıl bir insan ekmeği, boğazından geçeceği kadar parçalayarak yutar. Suriye'yi de yutacakları kadar parçalamayı amaçlıyorlar. Geçmişte Ortadoğu'yu Libya, Filistin, Suriye, Irak, Ürdün gibi parçalara bölerek yedikleri gibi Suriye'yi de parça parça yapacaklar."

- "Arap liderler koltuğunda oturmamalı"

Batılı devletlere ve büyük güçlere güvenmemeleri gerektiğini tekrar anladıklarını söyleyen Vezir, asıl hayal kırıklığını ise Arap ülkelerinin yaşattığını kaydetti.

Vezir, "Bu katliamlara neden ses çıkarmıyorlar. O cansız bebek fotoğraflarını gören Arap liderlerinin biraz vicdanı ve gururu varsa o koltuklarından inmeli. Gözleri önünde öldürülüyoruz. Bu durumun, din, ırk, mezhep ile alakası yok. İnsan olan herkesin ayaklanması gerekiyor." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.