Hatay

Hatay'da Suriyeli yetimler için iftar

22:11 25 Haziran 2016 1 Yorum Var
Hatay'da Suriyeli yetimler için iftar

Fetih 1453 ve Anda Kardeşe Vefa Derneği tarafından, Suriye'deki iç savaş nedeniyle ailelerini kaybeden ve Yayladağı ilçesindeki yetimhanede kalan Türkmen çocuklara iftar verildi.

Yetim Çığlığı Okulu'ndaki iftar programında, Suriye için dua edildi. Okul idarecileri ve çocuklarla sohbet eden ve sorunlarını dinleyen dernek görevlileri, çocuklara oyuncak ve kırtasiye malzemesi dağıttı.

Anda Kardeşe Vefa Derneği Genel Başkan Yardımcısı Fazıl Çağrı, mübarek ramazanda kardeşleriyle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Kamuoyunda Suriyeli olarak bilinen, aslında öz mü öz Türkmen olan 270 yetimle bir araya geldiklerini aktaran Çağrı, "Ramazan bizler için paylaşmaktır. Biz de bu paylaşmayı kardeşlerimiz ile paylaşarak yapmayı istedik. Buradaki amacımız, yaptığımız yardımları göstermek değil, bizlere emanet kalan çocukların feryatlarını duyurmayı istedik." dedi.

Kamuoyunun Türkmendağı'nı unutarak sırtını döndüğünü savunan Çağrı, herkesin buradaki acı ve feryada kulak vermesini istedi.

Hediyelerini alan Suriyeli çocuklar da dernek görevlilere teşekkür ederek oyuncaklarıyla oynadı.

YORUMLAR

1 Yorum Var
  • Elif. 7 yıl önce Şikayet Et
    Cennette Daruk ferah denilen bir eve ancak müminlerin yetimlerini sevindirenler girer. Ravi:Hz. Ukbe İbni Amir (r.a.) ALLAH da sizleri sevindirsin. Rabbim sizlerden razı olsun. 
    Cevapla İlk beğenen sen ol
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.