Hatay

Suriye'deki iç savaş

17:17 28 Haziran 2016
Suriye'deki iç savaş

Suriye'nin Lazkiye kırsalındaki muhaliflerin, "Yermuk Operasyonu" adıyla başlattığı saldırı sonrası çıkan çatışmalar aralıklarla sürüyor.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, dün öğleden sonra Türkmendağı ve Cebel Ekrad'da muhaliflerin eş zamanlı başlattığı operasyon sonrası çıkan yoğun çatışmalar sabahın erken saatlerine kadar devam etti.

Rejim güçleri, sabah saatlerinden itibaren bölgeyi havan ve füzelerle vururken, her iki bölgede de zaman zaman çatışmalar yaşanıyor.

Saldırılar sonrası Yayladağı sınırı yakınlarındaki Lazkiye kırsalında 4 ayrı noktada orman yangını çıktı. Yangınların Türkiye'yi tehdit edici derecede büyük olmadığı öğrenildi.

Muhalifler dün gece, Türkmendağı'nda Abu Ali Dağı ve Ağcabayır köyü ile Cebel Ekrad'da Mezğala ve Reşa Dağı ile Nahişba, el-Hakura, el-Hamrat, Karamil Köyü ve bölgedeki bazı tepeleri ele geçirdiğini bildirmişti.

Muhalifler ayrıca, rejime ait 2 tank ile bir askeri personel aracını imha ettiğini, 4 rejim askerini esir aldığını ve en az 40 rejim askerini de öldürdüğünü duyurmuştu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.