Hatay

FETÖ'den darbe girişimi

07:38 16 Temmuz 2016
FETÖ'den darbe girişimi

Hatay Valisi Ercan Topaca, İstanbul ve Ankara'daki askeri darbe girişimi kapsamında, Hatay'da bir askeri personelin gözaltı işleminin devam ettiğini ve havaalanına inen bir askeri uçaktaki 6 mürettebatın da gözaltına alındığını bildirdi.

Topaca, valilik binası önünde yaptığı basın açıklamasında ülke olarak tatsız bir gece yaşadıklarını, demokrasiye, ülkedeki kamu düzenine bir başkaldırı ve isyan girişimiyle karşılaşıldığını belirtti.

Ülke genelinde kontrolün hızla sağlandığını, hayatın normale dönmeye başladığını ve kentte de herhangi bir sorun olmadığını ifade eden Topaca, şöyle konuştu:

''Bütün jandarma, polis, devlet birlikte bir bütünüz tek yumruğuz. Herhangi bir ihtilaf, tartışma söz konusu değil. Emir komuta içerisinde Hatay'ımızda her şey kontrol altında. Kamu, devlet, hukuk düzeni devam ediyor. Bunun dışına çıkanlarla ilgili de gerekli işlemi yapıyoruz. Bir tane gözaltı kararı var. İşlemi devam ediyor. Önümüzdeki saatlerde isim olarak da açıklayacağız. Bir askeri personelin gözaltı işlemleri devam ediyor. Henüz gözaltına alınmadı ama tahmin ediyorum yarım saat içerisinde gözaltı işlemi de sonuçlanacak. Onun dışında ilimize inen askeri kargo uçağının mürettebatı 6 kişi gözaltına alınmış durumdadır çünkü izinsiz bir iniş ve izinsiz kalkış teşebbüsü olmuştur. Dolayısıyla o uçağı yöneten personel, mürettebat, onlar da şu an gözaltında. Onun dışında ilimizde bu hususta herhangi bir olay, yaralanma, tartışma söz konusu değildir. Şu an her şey normal, hayat devam ediyor. Biz de görevimizin başındayız.''

Vatandaşlara demokrasiye ve devlete sahip çıkmalarından dolayı teşekkür eden Vali Topaca, ''Bu devlet bizim, bu millet bizim, bu ülke bizim. Kolay kolay öyle kimseye bırakıp gitmeye de niyetimiz yok. Sonuna kadar gerekirse canımız pahasına sahip çıkmaya inşallah devam edeceğiz.'' dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.