Hatay

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

11:58 16 Temmuz 2016
FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ), FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösterdi.

MKÜ'den yapılan yazılı açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde emir komuta zinciri dışında hareket eden bir grup cuntanın gerçekleştirmek istedikleri milli iradeye yönelik darbe girişiminin şiddetle kınandığı belirtildi.

Demokrasiye yapılabilecek en büyük düşmanlık olan ve ülkeyi felakete sürüklemeyi amaçlayan böylesine alçakça bir girişimi, milletin onaylamadığı ve nefretle karşıladığı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Milli iradeye, ülkemizin huzur ve güvenliğine karşı girişilen bu menfur hareket hiçbir şekilde amacına ulaşamayacak ve buna cüret edenler adalet önünde mutlaka hesap vereceklerdir. Devletimizin yöneticilerinin ve sağduyulu siyasetçilerimizin yaptıkları açıklamalar, bu girişimin hüsranla sonuçlanacağını ve milletimizin bu konuda devlet yönetimi ile yekvücut olduğunu göstermiştir. Üniversite olarak 15 Temmuz Cuma gecesinin demokrasi tarihimizde kara bir gün olarak yer alacağını ifade ederek, millet iradesinin her zaman galip geleceğine olan inancımızı bir defa daha teyit ediyor, bu menfur girişim sırasında şehit olan güvenlik görevlileri ve vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.