Hatay

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

18:50 16 Temmuz 2016
FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Hatay'da Memur-Sen üyeleri, FETÖ'nün darbe girişimine tepki göstererek basın açıklaması yaptığı ve dua okudu.

Memur-Sen Hatay Şube Başkanı Hasan Urhan, Ulus Alanı'nda toplanan grup adına yaptığı açıklamada, günün birlik ve beraberlik günü olduğunu belirtti.

Herkesi değerlere sahip çıkmaya davet eden Urhan, "Artık, bir olma zamanı. Partiyi, mezhepçiliği, ırkçılığı bir tarafa bırakıp milletin değerlerine sahip çıkma zamanı. Şer güçlerine karşı bir olma zamanı. Bu milletin düşmanı kim varsa temizlenene kadar meydanları boş bırakmayacağız." diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından slogan atan grup dua ederek, FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösterdi.

- Adana Tabip Odası'ndan tepki

Adana Tabip Odası Yönetim Kurulu tarafından, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterildi.

Oda yönetim kurulu adına yapılan yazılı açıklamada, her türlü darbe girişimini kınandığı belirtilerek, demokrasiden ve özgürlüklerden asla vazgeçmeyeceği bildirildi.

Olaylarda yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara da şifa dileğinde bulunulan açıklamada, ayrıca şu ifadelere yer verildi:

"Ülkemiz dün gece bir darbe girişimine maruz kalmıştır. Düne kadar ülkemizin her kademesinde kolkola girip ülkeyi yönetenler, bugün birbirlerine darbe yapmaktadırlar. Bizler biliyoruz ki darbeler, bir ülkede demokrasiyi ortadan kaldırır, baskı sürecini arttırır, özgürlükleri kısıtlar, tüm muhalif unsurların sesini keser. Bugüne kadar darbeler ülkemizin, insanımızın, demokrasimizin, demokrasi kültürümüzün bir türlü yerleşememesine, kişi hak ve özgürlüklerimizin kısıtlanmasına neden olmuştur. Oysa ki bizler şiddete dönüşmeyen her türlü düşünce ve ifade özgürlüğünün olduğu, kuvvetler ayrılığının hakim olduğu, adaletin hakim kılındığı, demokrasinin sadece seçim demek olmadığı, toplumsal huzur ve barışın sağlandığı, kurum ve kurallarıyla işleyen bir parlamenter demokrasinin yanındayız. Askeri ve sivil tüm darbe ve darbe girişimlerini kınıyor, lanetliyor, karşısında olduğumuzu net bir şekilde ifade ediyoruz. Bizler laik, demokratik, bağımsız, özgürlükçü Türkiye Cumhuriyeti için demokrasimize sonuna kadar sahip çıkacağız."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.