Hatay

FETÖ'nün darbe girişimi

00:13 17 Temmuz 2016
FETÖ'nün darbe girişimi

Hatay Valisi Ercan Topaca, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, aralarında asker, polis ve farklı mesleklerden 20 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Topaca, gazetecilere yaptığı açıklamada, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından Hatay'da adli ve idari çalışmaların yapıldığını söyledi.

Yasadışı eyleme katılan, destek veren ve işbirliği içerisinde olan bazı kamu görevlileriyle ilgili adli ve idari işlemlerin sürdüğünü belirten Topaca, şöyle devam etti:

''Yapılan her soruşturmada yeni bağlantılar ortaya çıkmaktadır. Belki yarın farklı rakamlar da ifade edebiliriz. Yürüyen bir süreçtir. Adli süreç tabii devam edecek. İdari bazı tasarruflar, görevden almalar, yer değişiklikleri de olabilir. Bu konu devletimizin bekasıyla, birliği ve beraberliğiyle ilgili bir konudur. Bu konuda hiç kimsenin en ufak bir tolerans göstermesi, 'Bu işi hoş görelim', bu isyanı, bu kalkışmayı af edelim gibi bir anlayış içerisinde olması beklenmemelidir. Biz de Hatay'da bu eyleme doğrudan veya dolaylı şekilde destek veren her kim olursa olsun kanunlarımız karşısındaki cezası neyse onu çekecektir. Biz bununla ilgili işlemleri yapıyoruz. Bunlar içerisinde askerden, polisten hatta başka mesleklerden değişik unvanlarda ve rütbelerde insanlar var. Şu an bu hazırlık soruşturmasıdır. Çok fazla detaya girmek, isim vermek çok doğru değil. Netice itibariyle daha yargılamanın çok başındayız. Yargılama sonucunda ne çıkacağını bilemiyoruz. Suçlu olduğunu düşünsek bile o insanların da bir hakkının, hukukunun olduğunu bizim hukukumuzda korunması gereken, saygı gösterilmesi gereken, suçlu bile olsa haklar vardır. Dolayısıyla henüz bunların suçluluğu ortaya çıkmadan delillerle ispat edilmeden mahkeme karar vermeden suçlu ilan etmeyi doğru bulmuyorum. Ancak bunların bu işlere katıldığı yönünde kuvvetli emareler, deliler var.''

Topaca, vatandaşların, devlete güvenmelerini ve gözaltına alınlarla ilgili yapılacak işlemlerde hiçbir şekilde ihmal yaşanmayacağı konusunda emin olmalarını istedi.




YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.