Hatay

Yayladağı kırsalına top mermisi düşmesi

12:57 22 Ağustos 2016
Yayladağı kırsalına top mermisi düşmesi

Hatay'ın Yayladağı ilçesi Yukarı Pulluyazı köyü kırsalına dün Suriye'den atılan top mermisi düşmesi sonucu çıkan yangında 20 hektar alan zarar gördü.

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Muzaffer Ketmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün Suriye tarafından atılan bir top mermisinin sınırda kızılçam ormanı bulunan alana düşmesi sonucu çıkan yangının rüzgarın da etkisiyle büyüdüğünü söyledi.

Hızlı bir şekilde yayılan yangına anında müdahale ettiklerini belirten Ketmen, şöyle devam etti:

"Hatay'da bulunan 5 tim, 2 dozer, 2 kepçe, 1 greyder ve 250 civarındaki işçiyle de yangına müdahale ettik. Bölgeye hemen Adana ve Mersin'den 2'şer, Kahramanmaraş'tan da 3 tim yola çıktı. Yoğun bir çalışmanın ardından yangını kontrol altına aldık. Bu yangında bölgede bulunan 20 hektarlık kızılçam ormanı zarar gördü. Şu an yangın tamamen kontrol altında ve soğutma çalışmaları sürüyor."

Ketmen, sınırda oluşabilecek herhangi bir güvenlik problemi nedeniyle yangına hava araçlarıyla müdahale edilemediğini, bu yüzden yer ekibinin yoğun çalışmasıyla yangının kontrol altına alındığını aktardı.

Ayrıca dün yanan ve kontrol altına alınan Yukarı Pulluyazı köyü kırsalına 2-3 kilometre uzaklıktaki Suriye topraklarında yeni bir yangının başladığını aktaran Ketmen, yangının Türkiye topraklarına sıçrama ihtimaline karşı ekiplerin hazır bulunduğunu söyledi.

Hatay'ın Yayladağı ilçesi Yukarı Pulluyazı köyü kırsalına, Suriye'den atılan top mermisi düşmüş, olayda yaralanan olmazken, bölgede yangın çıkmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.