Hatay

Gaziantep'teki terör saldırısına tepkiler

14:37 22 Ağustos 2016
Gaziantep'teki terör saldırısına tepkiler

Hatay'da bazı sendika ve siyasi parti temsilcileri, Gaziantep'teki terör saldırısını kınadı.

Saadet Partisi Hatay İl Başkanı Mustafa Eğe, yaptığı yazılı açıklamada Gaziantep başta olmak üzere ülke yaşanan terör saldırıları ve İsrail’in yeniden Gazze'ye saldırmasına tepki gösterdi.

Eğe, ülkenin zor ve acı dolu bir süreçten geçtiklerini belirterek, teröre destek verenleri lanetledi.

Türkiye Kamu-Sen Hatay İl Başkanı Hayrettin Şahin de yaptığı yazılı açıklamada, Gaziantep'te yaşanan hain saldırıyı lanetleyerek, hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Hain terörün bu kez çirkin yüzünü Gaziantep'te gösterdiğini ifade eden Şahin, şunları kaydetti:

"Ülkemizin son dönemde çok ağır bir saldırı altında olduğunu görmek için kahin olmaya gerek yoktur. Anadolu coğrafyasını bölüp parçalamak ve bizleri bir Irak, bir Suriye konumuna düşürmek isteyenler kanlı planlarını uygulamaya koymuşlardır. Türk milletinin birlik ve beraberliğine yönelik bu saldırılara verilecek en iyi cevap, safları bugün her zamankinden daha sıkı tutmaktır. Bu birlik ve beraberlikle Türk milleti, üzerinde tezgahlanan tüm kirli planları bozacak, ülkemizin ve milletimizin bekasını koruyacaktır."

Memur-Sen Hatay İl Temsilcisi Hasan Urhan ise 15 Temmuz'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) millete, devlete, meclise, birlik ve beraberliğe kasteden darbe girişiminin püskürtülmesinin hemen ardından PKK'nın ve DEAŞ'ın kalleş terör faaliyetlerini tekrar artırarak sürdürdüğüne şahit olduklarını belirtti.

Gaziantep'teki hain terör saldırısının, çocuk, kadın, erkek demeden her önüne geleni kalleşçe katlettiğini ifade eden Urhan, açıklamasında şunlara yer verdi:

"Biz biliyoruz ki, acıyla yoğrulmuş bir vatanın insanlarının birliğini, kardeşliğini bu tür saldırılar bozamayacaktır. Her saldırı bizi biraz daha kenetlemektedir. Acıda ve kederde kaynaşmış milletimiz, sabırla bu saldırılara direnecek tarihi ve manevi birikime sahiptir. Halkımız PKK terörüne 40 yıldır direniyor. 15 Temmuz'da FETÖ terörüne hep beraber direndik. Bundan sonra da direneceğiz, bu iradeyi bütün dünyaya gösterdik."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.