Hatay

Kurban Bayramına doğru

14:00 03 Eylül 2016
Kurban Bayramına doğru

Hatay Turizm Derneği Başkanı Sabahattin Nacioğlu, Kurban Bayramı öncesi yaşanan sakinliğin turizmcileri tedirgin ettiğini söyledi.

Nacioğlu, yaptığı açıklamada, doğal, kültürel ve tarihi yapılarıyla Hatay'ın bir turizm cenneti olduğunu belirtti.

Yaklaşık 5-6 yıl önce kentte sürekli yerli ve yabancı turist ağırladıklarını ancak son yıllarda yaşanan olumsuzluklar nedeniyle ziyaretçi sayısında azalma yaşandığını ifade eden Nacioğlu, "Önümüzdeki hafta Kurban Bayramını karşılayacağız ancak hiç bir beklentimiz yok. Çünkü şimdiye kadar sadece bir grup yer ayırttı o da bayram öncesi tatile geliyor. Eskiden bayramlarda otellerimizde yüzde yüz doluluk yaşardık gelenler yer bulamazdı ama bu bayram maalesef turizm belgeli 40 otelimiz var 40'ı da bomboş." diye konuştu.

Bu durumun herkesi olumsuz etkilediğini ifade eden Nacioğlu, "Tur şirketlerimiz bizlere yardımcı oluyorlar. Gelen turistlere bilet satmaya çalışıyorlar umarım bu çabalarımız işe yarar" diye konuştu.

Nacioğlu, bayram tatili için Hatay'ı tercih etmek isteyen turistlere seslenerek bir aile için sabah ve akşam yemeğiyle günlük konaklama ücretinin 200 lira civarında olduğunu sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.