Hatay

CHP Hatay Milletvekili Dudu Frankfurt Havaalanında alıkonuldu

00:41 24 Eylül 2016
CHP Hatay Milletvekili Dudu Frankfurt Havaalanında alıkonuldu

CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, Frankfurt Havaalanında alıkonulduğunu belirterek, "Diplomatik pasaportuma rağmen yapılan muamele açıkçası siyasidir. Yapılan bu hareketin ardından bazı siyasi oyunlar oynandığını düşünüyorum ve kınıyorum" dedi.

Dudu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gadir-i Hum Bayramı dolayısıyla Defne Kültür Derneği'nin davetlisi olarak Mannheim'de yapılacak Kardeşlik Konferansı'na katılmak üzere Almanya'ya gittiğini söyledi.

Dudu, saat 14.00 sıralarında Frankfurt Havaalanına iniş yaptıklarını, ancak buradaki pasaport kontrolünde sıkıntı yaşadığını belirterek, şunları aktardı:

"Diplomatik pasaportum olmasına rağmen kontrol sırasındaki görevli, 'Nereye gidiyorsun?', 'Hangi toplantıya katılacaksın?', 'Toplantıyı düzenleyenler kim, konusu nedir?' gibi sorular sordu. Sorularını yanıtlamama rağmen beni polis merkezine götürdüler. Orada da elektronik dönüş biletimi gösterdim ve serbest bırakıldım. Diplomatik pasaportuma rağmen yapılan muamele açıkçası siyasidir. Bu yapılan hareketin ardından bazı siyasi oyunlar oynandığını düşünüyorum ve kınıyorum. Yapılan diplomatik nezaketsizlik ve hukuksuzluktur."

Almanya'da bulunduğunu ifade eden Dudu, Dışişleri Bakanlığı yetkililerini bu konuda tepki vermeye davet ettiğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.