Hatay

Halep'teki saldırılara tepkiler

14:37 25 Eylül 2016
Halep'teki saldırılara tepkiler

İHH İnsani Yardım Vakfı Suriye Çalışmaları Hatay Ofisi basın danışmanı Burak Karacaoğlu, Halep'te sivillere yönelik saldırıların arttığını vurgulayarak, saldırıların sona erip yardım malzemelerinin kente ulaştırılması gerektiğini belirtti.

Karacaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Halep kentinin yerle bir edildiğini söyledi.

Suriye'de Esed rejimi ve Rus ordusunun Halep'te insanlık suçu işlediklerini aktaran Karacaoğlu, "İnsanların üzerilerine havadan ölüm yağdırıyorlar. Halep ve çevresinde sivillere yönelik saldırılar şiddetini artırarak devam ediyor." dedi.

Ülkenin en güzel şehirlerinden olan ve iç savaş öncesi 6 milyon kişinin yaşadığı Halep'in adeta hayalet kente döndüğünü anlatan Karacaoğlu, "Şu an Halep'te yaşayanların sayısı 350 bin civarındadır. Her gün yapılan hava saldırıları nedeniyle can kayıpları ciddi boyutlara ulaşmış durumda." diye konuştu.

Karacaoğlu, Halep'te biraz olsun şanslı olanların can güvenlikleri için yaşadıkları yerleri terk ettiklerini ifade ederek, şöyle devam etti:

"Bulundukları yeri terk edemeyen binlerce insan Halep'te zorda olsa hayatlarını sürdürmeye çalışıyorlar. Ancak son dönemlerde yapılan hava saldırı nedeniyle bu mümkün görünmüyor. İnsanlar oradan uzaklaşmak isteseler de rejim tarafından kuşatma altında bulunuyor. Her gün yaşanan hava saldırı aralarında özellikle çocuk, kadın ve yaşlı sivilleri hedef alıyor. Geçtiğimiz hafta Halep merkezi ve çevresindeki saldırılarda 360 kişi hayatını kaybetti. Bölgede altyapı çökmüş durumda. Yardımların rejim tarafından engellenmesiyle toplu ölümlerin olmasından endişe diyoruz."

Halep halkının hava saldırılarının yanı sıra açlık, susuzluk ve kış ayları yaklaştığı için geceleri ısınma sorunlarıyla da ciddi sorunlar yaşadıklarını aktaran Karacaoğlu, "İnsanlar evlerinden çıkamıyorlar. Yardımlar ulaşamadığı ve kentte alışveriş yapılacak bir yer olmadığı için sorun her geçen gün büyüyor. Esed rejimi ve Rus ordusunun Halep'teki saldırılarına son vermesi, kuşatmanın kalkmasıyla yardım malzemelerinin acil olarak kente ulaştırılması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.