Hatay

Hatay Valisi Ata:

20:02 11 Ekim 2016
Hatay Valisi Ata:

Hatay Valisi Erdal Ata, Suriye sınırındaki güvenlik duvarına ilişkin, "Şu an 76 kilometre kadar duvar örüldü. İhalesi yapılanlarla bu 146 kilometreye kadar ulaşacak. Geri kalan kısımları da mümkün olan en kısa sürede bitirmeye gayret edeceğiz" dedi.

Ata, Yayladağı ilçesinde Bayırbucak Türkmenlerinin kaldığı Güveççi Çadır Kenti'ni ziyaret ederek, yetkililerden bilgi aldı.

Ardından Suriyeli temsilcilerle görüşen Ata ve beraberindekiler, kampta Türkmenlerle sohbet etti. Ata, çadır kentteki sağlık ocağı ve okulları da gezerek, öğrencilere hediye dağıttı.

Ziyaret sonunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vali Ata, hem çadır kenti görmek hem de Türkmenlerle sohbet edip varsa sorunlarını dinlemek üzere ilçeye geldiğini söyledi.

Kamptaki sorun ve ihtiyaçlarla ilgili gerekli notların alındığını kaydeden Ata, "Bu sorunları kısa sürede gidermek için çalışacağız. Burası geçtiğimiz ocak ayında kurulan yeni bir geçici barınma merkezi. Kamp burada kalırsa ya da başka yere taşınma ihtiyacı olursa, daha modern bir yerleşim yeri kurmak için çalışacağız." dedi.

Vali Ata, bir gazetecinin sınırdaki beton duvar inşası çalışmalarıyla ilgili sorusunu ise "Şu an 76 kilometre kadar duvar örüldü. İhalesi yapılanlarla bu 146 kilometreye kadar ulaşacak. Geri kalan kısımları da mümkün olan en kısa sürede bitirmeye gayret edeceğiz." şeklinde yanıtladı.

Ata'ya ziyaretleri sırasında, Vali Yardımcısı Orhan Mardinli, İl Jandarma Komutanı Albay Turgay Aras, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, 2. Hudut Alay Komutanı Albay Mehmet Atilla Kayı da eşlik etti.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.