Hatay

Trafik kazasında hayatını kaybeden öğrenci anıldı

21:33 27 Ekim 2016
Trafik kazasında hayatını kaybeden öğrenci anıldı

Hatay'da trafik kazasında hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Tuğba Alaş (23) törenle anıldı.

Geçen hafta geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Tıp Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Tuğba Alaş (23), için Antakya Kadın Dayanışması üyeleri ve arkadaşları tarafından anma töreni düzenlendi.

İHD Genel Başkan Yardımcısı Hatice Can, Hatay Tabipler Odası'nda, Antakya LGBTİ kurucu üyesi olan Alaş'ın anma töreninde yaptığı konuşmada, 'ışıl ışıl' gencecik bir arkadaşlarını kaybettiklerini söyledi.

Ataş'ı, çok erken kaybetmenin derin acısını yaşadıklarını ifade eden Can, ''Tuğba, kedine özgü, iyiden, güzelden yana, kadının insan hakları aktivisti, her gördüğü olumsuzluğa karşı tepki veren çok renkli bir kişilikti. Hayali ve dünyası çok büyüktü. Onu çok az tanıyan insanlarda bile iz bıraktı. Zaman zaman çok aykırı deniliyordu. Bu dönemdeki bütün ötekilerden yanaydı. Acımız çok büyük.'' diye konuştu.

Ataş'ın, arkadaşları adına konuşan Cihan Aydeniz ise Tuğba'yı kaybetmekle adeta kollarının ve kanatlarının kırıldığını belirterek, yaşadıkları anıları paylaştı.

Anma törenine katılan Alaş'ın arkadaşları hazırlanan anı defterine duygu ve düşüncelerini yazdı.

MKÜ Tıp Fakültesi 2.sınıf öğrencisi Tuğba Alaş, geçtiğimiz hafta cumartesi günü Antakya-İskenderun karayolunda iddiaya göre kullandığı motosiklete otomobilin çarpması sonucu olay yerinde hayatını kaybetmiş ve cenazesi Diyarbakır'da toprağa verilmişti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.