Hatay

Suriye'ye 16 tırlık yardım

15:14 01 Kasım 2016
Suriye'ye 16 tırlık yardım

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı ve Kuveyt yardım kuruluşu Beyt Zekat tarafından organize edilen Suriye'ye 40 tırlık yardım kampanyasının 16 tırlık bölümü gönderildi.

İHH İnsani Yardım Vakfı Başkan Yardımcısı Yaşar Kutluay, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde düzenlenen uğurlama töreninde yaptığı konuşmada, Suriye'deki yaşanan sıkıntıların 6 yıldır sürdüğünü söyledi.

Bu olaylar sırasında yaklaşık 600 bin insanın hayatını kaybettiğini aktaran Kutluay, "Milyonlarca insan yaralandı, bir o kadar kişi de mülteci olarak yaşamak zorunda kaldı. Suriyeli kardeşlerimize yardım yapmakla mükellefiz. Bu ülkede insanlar en temel gıda malzemelerini bulamaz duruma geldiler. Tüm dünyanın gözleri önünde bir ülke kan gölüne çevrildi. Olaylar halen devam ediyor. Bugün burada Kuveyt merkezli Beyt Zekat kurumuyla birlikte kardeşlerimiz için 16 tırlık yardımlarımızı gönderiyoruz." diye konuştu.

Konuşmanın ardından, içerisinde 12 bin 100 gıda paketi, bin battaniye, 770 paket kışlık erkek, kadın ve çocuk giyimi, 4 bin 400 adet sünger, 11 bin metrekare mat, 850 soba, 4 bin yağmurluk ve tıbbi donanımlı 1 adet yoğun bakım ünitesi yüklü 16 tır Suriye'ye uğurlandı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.