Hatay

Suriye'ye yönelik insani yardımlar

12:45 13 Şubat 2017
Suriye'ye yönelik insani yardımlar

Hatay ve Osmaniye'den Suriye'nin İdlib kenti ile Türkmendağı bölgesine, gıda ve kıyafet ağırlıklı yardımlar yapıldı.

Avrasya Vakfının Suriye Yardım Koordinatörü Abdurrahman Dede, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Halepli ailelere desteklerinin sürdüğünü söyledi.

Suriye'nin birçok bölgesindeki ihtiyaç sahibi ailelere ulaştıklarını belirten Dede, "Biz Ümmetiz Platformu ve Avrasya Vakfı tarafından, Halep'ten tahliye edilerek İdlib'e gelen ailelere 60 bin kıyafet, 600 gıda kolisi, 500 ilk yardım çantası ve 1 jeneratör gönderildi. Türkiye'den bu ailelerimiz için destek olan hayırseverlere çok teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı ve Türk Kızılayı, tarafından hazırlanan 2 tır yardım da Yayladağı ilçesine geldi.

Güveççi mevkisine sevk edilen, içerisinde kuru gıda, battaniye, su ve 64 bin ekmeğin yer aldığı yardımlar, sınırın diğer tarafında bekleyen araçlara yüklendi.

Yardımların, Türkmendağı ile Yayladağı sınırında kurulan kamplara dağıtılacağı öğrenildi.

- "Halep için biz de varız" kampanyası

Osmaniye'de ise "Halep için biz de varız" kampanyası kapsamında toplanan gıda ve giyecek yardımlarının yüklendiği tır, dualarla Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'na uğurlandı.

AK Parti Kadirli İlçe Başkanlığı öncülüğünde, 1 ay süren kampanya kapsamında toplanan yardım malzemelerinin bölgeye gönderilmesi için Ala Cami Caddesi'nde tören düzenlendi.

Eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı ve AK Parti Denizli Milletvekili Sema Ramazanoğlu, yaptığı konuşmada, Halep'te insanlık dramı yaşandığını söyledi.

Türk insanının yardımsever olduğunu ve derdi olan komşusuna her zaman sahip çıktığını ifade eden Ramazanoğlu, "Orada zulüm varken olanlara 'bana ne' diyemeyiz. Yaşlılar açken, çocuklar mamasızken, insanlar üşürken, burada rahat olamayız. Yardım çalışmasına katılan yüreği güzel insanlara canı gönülden teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı.

AK Parti Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu ise komşusunda meydana gelen yangına duyarsız kalmayan ve her zaman Suriye halkının yanında yer alarak destek veren herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından dualar eşliğinde, içerisinde gıda, giysi, bebek maması ve temizlik malzemeleri bulunan tır, Reyhanlı'ya uğurlandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.