Hatay

Hatay Valisi Ata, STK temsilcileriyle toplantı yaptı

16:37 13 Şubat 2017
Hatay Valisi Ata, STK temsilcileriyle toplantı yaptı

Hatay Valisi Erdal Ata, geçici koruma kapsamında kentte misafir edilen Suriyelilere yönelik çalışma yürüten sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya geldi.

Ata, Abdurrahman Melek Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıda, Suriyelilere yardım etmek amacıyla kurulan derneklerle bir araya gelerek onların sorun veya taleplerinizi dinlemek, beraber bir değerlendirme yapmak üzere toplandıklarını kaydetti.

Hatay halkının şu ana kadar Suriyelilere misafirperverlik örneğini en güzel şekilde gösterdiğini, kentte yaşayan Suriyelilerin ihtiyaçları doğrultusunda valilik olarak da ellerinden geleni yapma gayreti içerisinde olduklarını belirten Ata, "İlimizde yaşayan Suriyeli misafirlerimizin Türkiye Cumhuriyeti'nin kanun ve kurallarına uyma konusunda gayret göstermeleri ve misafir-ev sahibi arasında oluşabilecek yanlış anlaşılmaların kırgınlığa meydan vermeden kardeşlik hukuku içerisinde çözümü konusunda sivil toplum kuruluşu temsilcilerine önemli sorumluluklar düşüyor." ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmasının ardından Vali Ata, Suriyelileri temsilen gelen sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin görüş, öneri ve sorunlarını dinledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.