Hatay

GÜNCELLEME - Amanos Dağları'nda çatışma: 1 şehit

16:48 14 Şubat 2017
GÜNCELLEME - Amanos Dağları'nda çatışma: 1 şehit

Hatay Valisi Erdal Ata, Amanos Dağları'nda terör örgütü PKK'ya yönelik yürütülen operasyonda bir uzman çavuşun şehit olduğunu bildirdi.

Ata, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Amanos Dağları'nın Dörtyol ilçesinin üzerindeki bölgede jandarma ekiplerinin operasyon yaptığını söyledi.

Operasyonda çıkan çatışmada bir uzman çavuşun şehit olduğunu ifade eden Vali Ata, "Birkaç aydır gözetleme keşif faaliyetleri yapılıyordu ama ilk defa sıcak temas sağlandı. Şu anda çatışma devam ediyor. Aldığımız bilgi şehidimiz olduğu yönünde." dedi.

Valiliğin internet sitesinden yapılan açıklamada da Hatay'ın Amanoslar bölgesindeki bölücü terör örgütü mensuplarının muhtemel barınma alanları ile sığınaklarına yönelik 3 Ocak'ta operasyon başlatıldığı belirtildi.

Söz konusu bölgede 9 Şubat'ta bölücü terör örgütü mensuplarına ait olduğu değerlendirilen bir deponun tespit edildiği ve depo içerisindeki malzemelerin imha edildiği aktarıldı.

Yürütülen operasyonlar nedeniyle vatandaşların herhangi bir olumsuzluk yaşamaması için 10 Şubat Cuma günü Amanoslar kırsalında belli alanların özel güvenlik bölgesi ilan edildiği hatırlatılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Bölgede sürdürülen operasyonlarda bugün saat 14.30’da yaşanan sıcak temas sonucunda kahraman silahlı kuvvetlerimize mensup 1 askerimiz şehit olmuştur. Bölgede operasyonlar devam etmekte olup gelişmelerden ayrıca bilgi verilecektir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.