Hatay

Hatay'da DSİ Tesisleri Toplu Temel Atma Töreni

13:15 16 Şubat 2017
Hatay'da DSİ Tesisleri Toplu Temel Atma Töreni

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, anayasa değişikliği referandumuna ilişkin " Güçlü Türkiye, büyük ekonomi ve özellikle vatandaşlarımızın refah seviyesinin artması için ve gerçekten büyük hedeflerin gerçekleşmesi için 'evet' diyoruz. Şimdi muhalefet ne diyor? 'Hayır', ya kardeşim niçin 'hayır' diyorsun, 'Efendim rejim meselesi'. Rejim meselesi yok, rejim işte göbekliysek gıda rejimi yaparız, başka rejim yok." dedi.

Eroğlu, Hatay İl Kültür Merkezindeki Devlet Su İşleri (DSİ) Tesisleri Toplu Temel Atma Töreni'nde yaptığı konuşmada, 16 Nisan'da herkesin sandıklara gideceğini hatırlattı.

Türkiye'nin artık çok büyüdüğünü ve büyük hedefler koyduğunu vurgulayan Eroğlu, şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanımız 3 büyük hedef gösterdi, 2023, 2053 ve 2071 hedefleri, bunları artık yeni bir sistemle gerçekleştirmek mümkün. Bu bakımdan özellikle büyük güçlü Türkiye için, küresel bir güç için hep birlikte İnşallah 'evet' diyeceğiz. Güçlü Türkiye, büyük ekonomi ve özellikle vatandaşlarımızın refah seviyesinin artması için ve gerçekten büyük hedeflerin gerçekleşmesi için 'evet' diyoruz. Şimdi muhalefet ne diyor? 'Hayır', ya kardeşim niçin 'hayır' diyorsun, 'Efendim rejim meselesi'. Rejim meselesi yok, rejim işte göbekliysek gıda rejimi yaparız, başka rejim yok. Rejim, cumhuriyet yerinde, demokrasi yerinde, anayasamızın değişmez 4 maddesi yerinde, onun üzerine düşünmek bile caiz değil, öyleyse 'rejim meselesi' diye bir mesele yok. Türkiye'nin büyüyüp gelişmesi meselesi var. Allah aşkına, 1923'ten itibaren kaç hükümet gelmiş ve bu hükümetlerin ömrü ortalama kaç ay, arkadaşlar hesap ettiğimiz zaman bir hükümetin ömrünün 17 ay olduğunu göreceksiniz, ya böyle istikrar olur mu? 17 ay. 17 ayda büyük projeler yapılamaz, büyük projeler ancak istikrarlı yönetimle mümkün olur."

Bakan Eroğlu, Türkiye'nin dünyanın en stratejik coğrafyasında olduğunu dile getirerek, "Burada hayatta kalmanın yegane yolu, güçlü olmaktan geçer. Güçlü olmak da öyle çok başlılıkla değil, tek başlılıkla mümkündür. Hızlı karar alan, hızlı yatırım yapan bir yönetimle mümkündür, bu da ancak cumhurbaşkanlığı makamı olur." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım arasında bir uyum olduğunu ancak geçmişe bakıldığında tüm cumhurbaşkanları ile başbakanların kavga ettiğini aktaran Eroğlu, Türkiye'nin geleceği ve genç nesiller için 16 Nisan'da hep birlikte 'evet' diyeceklerinin belirtti.

- Hatay'a 12 tesisin temeli atıldı

Bakan Eroğlu, Hatay'a maliyeti 213 milyon lira olan 12 tesisin temelini atmak için geldiklerini, hizmetlere devam edeceklerini anlattı.

Ormanların ekonomiye kazandırılması için de büyük çaba sarf ettiklerinin altını çizen Veysel Eroğlu, Hatay'a daha önce geldiklerinde 57 müjde verdiklerini yeni müjdelerle bu sayının 73'e çıktığını kaydetti.

DSİ Genel Müdürü Murat Acu da Hatay'a yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi.

Konuşmaların ardından 12 tesisin toplu temel atma töreni gerçekleştirildi, 20 çiftçiye gelir getirici tür ve ORKÖY kredi sertifikaları dağıtıldı.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.