Hatay

Trafik kazasında ölen üniversiteli kızın davası

15:27 16 Şubat 2017
Trafik kazasında ölen üniversiteli kızın davası

Hatay'da, motosikletle bir otomobilin çarpışması sonucu hayatını kaybeden Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Tıp Fakültesi 2'nci sınıf öğrencisi Tuğba Alaş'la ilgili dava Hatay Adliyesi'nde görülmeye başladı.

Hatay 1. Asliye Mahkemesi'nde görülen davaya Alaş'ın yakınları, Tıp Fakültesi'nden arkadaşları ile adli kontrol şartıyla serbest bırakılan otomobil sürücüsü M.K avukatıyla katıldı.

Mahkeme heyeti, kazayla ilgili bilirkişi raporu alınmasına ve olay yerinde keşif yapılmasına karar vererek duruşmayı haziran ayına erteledi.

23 Ekim 2016 tarihinde, motosikletle bir aracın çarpıştığı trafik kazasında, arkadaşının sürdüğü motosiklette bulunan Tuğba Alaş (23), hayatını kaybetmişti.

Davanın görüldüğü sırada, Alaş'ın arkadaşları da beyaz önlükler giyerek adliye önünde toplandı.

Burada grup adına açıklama yapan Büşra Şudut, Alaş'ın birçok sosyal sorumluluk projesi içinde yer alan çalışkan biri olduğunu söyledi.

Türkiye'nin trafik kültürü bakımından çok geride olduğunu belirten Şudut, "Tuğba arkadaşımız gerçekten sahip olmadığımız trafik kültürü yüzünden bugün aramızda değil, Türkiye koşullarında çok zor yetişen aydınlıkçı, mücadeleci rengarenk hayalleri olan bir hekim adayının bir araç sürücüsünün çarparak hayatını kaybetmesine neden olması çok üzücüdür. Sorumlular adalet ölçüsünde cezasını çekmelidir. Bu konunun sonuna kadar takipçisi olacağız." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.