Hatay

Hatay'da Milli İstihdam Seferberliği

19:08 20 Şubat 2017
Hatay'da Milli İstihdam Seferberliği

Hatay Valisi Erdal Ata, bölgede birçok işletmenin Suriye'de yaşanan olaylardan ciddi etkilendiğini ancak devletin bu sorunların çözümü için her türlü çabayı gösterdiğini belirtti.

Vali Ata, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yurt genelinde başlattığı istihdam seferberliğini Hatay'da da başlattıklarını belirtti.

İşsizliğin tüm dünyada olduğu gibi ülkede de en önemli sorun olduğunun altını çizen Ata, ülkenin bir taraftan terörle mücadele ederken diğer taraftan da ekonomik sorunlarla uğraştığını kaydetti.

Ülkenin içinden geçtiği hassas dönemde birlik ve beraberliğin korunmasıyla sorunların üstesinden daha kolay gelineceğini ifade eden Vali Ata, şöyle devam etti:

''Bölgemizde ve ilimizdeki birçok işletmenin özellikle Suriye'de yaşanan olaylardan ciddi olarak olumsuz yönde etkilendiğini biliyoruz. Devletimiz bu sorunların çözümü için her türlü çabayı göstermektedir. Bu sürecin daha kolay atlatılması için hükümetimiz tarafından önemli firmalara teşvikler getirilmiştir. Bu teşviklerin amacı işsizliği azaltmak, yeni istihdam yaratmak, ekonominin canlanarak yeni yatırımların yapılmasını sağlamaktır. İlimizde 2016 yılında İŞKUR'a kayıtlı 54 bin 399 işsiz vatandaşımız olduğunu biliyoruz. İş yerlerinden 6 bin 948 açık iş bildirilmiş olmasına rağmen aynı yıl içinde ancak bin 929 kişi işe yerleştirilebilmiştir. 5 bin 19 kişilik talep ise İŞKUR Müdürlüğümüz tarafından karşılanamamıştır. Bizim arzumuz zor bir süreçten geçtiğimiz bu dönemde en azından 2016 yılında açık olan iş taleplerinin yeniden değerlendirilerek 2017 yılının ilk aylarında bu kadroların doldurulması ve iş arayan vatandaşlarımızın bir kısmının hiç değilse bu sayede işe yerleştirilmesidir."

İşverenin istediği nitelikli elemanların 12-15 ay boyunca iş başı eğitim desteğiyle sağlanabileceğini aktaran Vali Ata, "Bunların tüm ücretleri devletimiz tarafından karşılanmaktadır. Bu husus sanayicilerimiz, iş adamlarımız için önemli bir avantajdır. Bizler tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızla daima yatırımcımızın yanında yer alacağımızı, ilimizde yatırım yapmak isteyen herkese her türlü yardımı yapacağımızı bilmenizi isterim. Bugün kim ki ülkemizde yeni yatırım yapıyor, yeni istihdam alanları yaratıyor, işsiz insanlarımıza iş imkanı sağlıyorsa ülkemiz için en büyük iyiliği yapıyor demektir." dedi.

Vali Ata, işverenlerden Cumhurbaşkanının başlattığı istihdam seferberliğine destek olmasını, iş yerlerinin büyüklüğüne göre belirli oranda yeni işçi almalarını istedi.

Toplantıda Sosyal Güvenlik İl Müdürü Hamit Bal "Teşvikler ve Artı İstihdam Desteği", İŞKUR İl Müdürü Ziya Yüksel ise "İşveren Bilgilendirme" konulu sunum gerçekleştirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.