Hatay

Halk oylamasına doğru

13:08 22 Şubat 2017
Halk oylamasına doğru

AK Parti İl Başkanı Ahmet Atıç, halk oylamasıyla ilgili, "Hükümeti kurma yetkisi de Meclisi belirleme yetkisi de millette. Milletten korkanlar buna neden 'hayır' diyor anlamıyorum." dedi.

Atıç, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci tarafından bir otelde düzenlenen aylık değerlendirme toplantısında, 16 Nisan'da gerçekleştirilecek halk oylamasında niçin "evet" denilmesi gerektiği konusunda bilgi verdi.

Bugüne kadar her gelen hükümetin, siyasi partinin mevcut anayasayı değiştirme vaadinde bulunduğunu hatırlatan Atıç, şöyle devam etti:

"İlk defa bununla ilgili bu kadar ciddi bir yol kat edilmiş Meclisten geçerek halkımızın karşısına böyle bir fırsat gelmiştir. Geçmişte bir takım adımlar atılmış ama kimisi makam, mevkiyle ödemiş kimi canlarıyla ödemiş. İlk defa millet iradesinin güçlü olduğu, egemen olduğu bir yapıda cesaretle bir sivil anayasa hazırlanmış ve halkımızın oyuna Meclis iradesinden geçtikten sonra sunulmuştur. Hepimizin şu güzel cennet vatanda istikrarlı bir Türkiye'ye ihtiyacımız var. Hangi parti olursa olsun. Siyasal iktidarın istikrarı diyorum. Maalesef Türkiye'de 6 aylık, 10 aylık hükümetleri gördük. 7 Haziran'da yine ülkemizde hükümetsiz kalan bir Türkiye oldu."

Cumhurbaşkanlığı sistemiyle istikrar sağlanacağını belirten Atıç, "Milletvekilleri bizim adımıza hükümet kurma yetkisini almadı mı bizden. Biz bu milletvekillerini seçtik, onlar da hükümeti kurabilme yetkilerini dolaylı olarak kullanmış oldular. İşte bu yetkileri milletvekillerinden alınıp milletin ta kendisine bırakılıyor." dedi.

Vatandaşın önüne genel ve cumhurbaşkanlığı seçimleri diye iki sandık konulduğunu ifade eden Atıç, milletimiz her zaman olduğu gibi istediğine oy verip, milletvekili dağılımını belirlediğini, meclis aritmetiğini oluşturduğunu belirtti.

Atıç, "Diğer sandıkta ise cumhurbaşkanını belirleyerek kabineyi, hükümeti oluşturacak cumhurbaşkanının seçimini milletimizin kendisi yüzde 50'den fazla oyu almak şartıyla yapıyor. Hükümeti kurma yetkisi de Meclisi belirleme yetkisi de millette. Milletten korkanlar buna neden 'hayır' diyor anlamıyorum. Bu anlamda istikrar bu kadar önemli olduğu için anayasa değişikliğine 'evet' diyoruz." ifadelerini kullandı.

Güvenli ve huzurlu bir Türkiye için anayasa değişikliğine "evet" dediklerini belirten Atıç, huzurun ve ülkedeki güvenin tahsis edilebilmesi için güçlü, büyük bir Türkiye'ye ihtiyaç olduğunu söyledi.

16 Nisan akşamı ne AK Parti'nin ne diğer partilerin kazanacağının altını çizen Atıç, bunun partilerin birbirine galip, mağlup olma ilişkisi değil, milletin istikrarı, geleceği ve birlikte yaşamı için güçlendirilmiş bir Türkiye hayal ettiklerini, bunu da hep beraber gerçekleştirme ümidinde olduklarını kaydetti.

Bütün hain örgütlerin toplandığını ve "hayır" dediğini hatırlatan Atıç, "Bu hainlerin ülkeye kastetmek istediğinde hem fikir değil miyiz? Ülkede neler yapmak istediğine yıllarca şahit olmadık mı? Bunlar birlikte 'hayır' diyorsa, ülkemizin hayrına olan bir şey değildir bu. 'Hayır' diyenlerin bu gerçeği görmesi lazım. Milletin tamamını kucaklayamayacağını düşünenler bugün ısrarla 'hayır' diyor. Biz de bunun karşısında milletimizin birliği, beraberliği için 'evet' diyoruz." diye konuştu.

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci de güçlü ve istikrarlı Türkiye için "evet" dediklerini kaydetti.

Belediye olarak yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi veren Kimyeci, Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu'nun kurulmasıyla ilgili yaptıkları çalışmalarda sona geldiğini ve Osmaniye'nin de içinde bulunduğu kurulun kurulmasına karar verildiğini söyledi.

Bu kurul sayesinde sahip olunan kültürel ve tarihi değerlerin koruma, restore etme anlamında önemli bir çalışma olduğunu belirten Kimyeci, bugüne kadar Adana'ya Anıtlar Yüksek Kuruluna gitmek zorunda kalanların bu sıkıntısının çözüleceğini ve daha hızlı karar alınabileceğini kaydetti.

Antakya'da başlattıkları Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili son aşamada olduklarını vurgulayan Kimyeci, hak sahipleriyle imzalar atılmaya başladığını söyledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.