Hatay

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Yayman:

22:39 02 Mart 2017
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Yayman:

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, "Türkiye'nin iki, üç partili koalisyonlarla zaman kaybetmesini asla istemiyoruz. Biz istiyoruz ki 21'inci asır, Türkiye'nin ve Türklerin asrı olsun inşallah." dedi.

Yayman, Memur-Sen ile Sivil Dayanışma Platformu tarafından Hatay Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Halk Buluşması" adlı programda, mevcut parlamenter sistemin Türkiye'yi "bitirdiğini" savundu.

Türkiye'nin artık koalisyonlarla yönetilmesini istemediklerini vurgulayan Yayman, "Türkiye'nin iki, üç partili koalisyonlarla zaman kaybetmesini asla istemiyoruz. Biz istiyoruz ki 21'inci asır, Türkiye'nin ve Türklerin asrı olsun inşallah. Sistem değişikliğini şöyle düşünün lütfen, eğer Allah korusun 15 Temmuz 2016 darbe girişimi, 2016'da değil de 7 Haziran seçimlerinden hemen sonra olsaydı, Türkiye nasıl bir Türkiye olacaktı, sizler de lütfen tahmin edin." ifadelerini kullandı.

Parlamento karşıtı söylemlerin gerçeği yansıtmadığını dile getiren Yayman, milleti tehdit olarak gören sistemin değişmesini istediklerini anlattı.

Yayman, konuşmasına şöyle devam etti:

"Parlamentoya karşı olmak hiç kimsenin hakkı da haddi de değil. Parlamento, demokrasinin Kabe'sidir. Ama parlamenter sistem, mevcut sistem Türkiye'de sorun üreten bir sistemdir. Sürekli sorun üreten ve sorun çözmeyen bir sistemdir. İşte biz Başbakanı idam eden, bakanları yargılayan, her 10 yılda bir askeri vesayet kuran, bir yargı vesayeti kuran bu sistemi ve halkı mağdur eden, milleti potansiyel tehdit olarak gören, Alevi diyen, Sünni diyen, dindar diyen, laik diyen, Arap diyen, Kürt diyen bu sistemin değişmesini istiyoruz."

Konuşmaların ardından etkinlik, katılımcıların sorularının cevaplanmasıyla sona erdi.

Etkinliğe, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, AK Parti İl Başkanı Ahmet Atıç ile ilçe belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.