Hatay

Hatay'da tır şoförlerinin tuvalet tepkisi

14:24 03 Mart 2017
Hatay'da tır şoförlerinin tuvalet tepkisi

İskenderun Limak Port Limanı'na yük getiren yaklaşık 100 tır şoförü, 4 gündür tuvaletlerin arızalı olması nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını belirterek sorunun bir an önce düzeltilmesini istedi.

Türkiye'nin farklı illerinden gelerek, İskenderun Limak Port Limanı C Kapısı'nda bekleyen tır şoförleri, yaklaşık 4 gündür kilitli olan tuvalet nedeniyle ihtiyaçlarını gideremediklerini kaydetti.

Liman kapısı önünde toplanarak gazetecilere yaşadıkları mağduriyeti anlatan şoförler, konuya bir an önce çözüm bulunmasını istedi.

Şoförler adına gazetecilere açıklama yapan tır şoförü Halit Yeni, yaklaşık 4 günden bu yana tuvalet nedeniyle limanda sıkıntı yaşadıklarını söyledi.

Kimsenin kendileriyle ilgilenmediğini belirten Yeni, tuvaletin kapısının bozuk olduğu gerekçesiyle kilitli tutulduğunu, sorunun da giderilmediğini kaydetti.

Tuvaletin arızalı olması nedeniyle kimi zaman geceyi beklediklerini kimi zaman da boş araziye gittiklerini belirten Yeni, yetkililerden bir an önce sorunu çözmelerini istedi.

Bir başka tır şoförü Mehmet Sönmez de yetkililerin kendilerine su sorununun bulunduğunu belirtilmesi üzerine Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (HATSU) yetkililerini aradığını, ekiplerin geldiğini ancak liman görevlilerinin sorunu kendilerinin çözeceğini belirterek gelenleri geri gönderdiklerini söyledi.

Şoförler ve güvenlik güçleri arasında zaman zaman sözlü tartışmaların yaşandığı limanda şoförler halen tuvaletin açılmasını bekliyor.

Öte yandan liman yetkilileri konuyla ilgili olarak tuvalette arızanın olduğunu bildirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.