Hatay

Suriyeli anne ile oğlu 3 yıl sonra kavuştu

11:10 10 Mart 2017
Suriyeli anne ile oğlu 3 yıl sonra kavuştu

CEM GENCO - Suriye'deki iç savaştan kaçarak Hatay'ın Reyhanlı ilçesine sığınan 32 yaşındaki Abdurrahman Dede ile Rakka'da kalan annesi, 3 yıl sonra kavuştu.

Ülkesindeki iç savaş nedeniyle akrabalarıyla Türkiye'ye sığınan Abdurrahman Dede, o dönem Rakka'nın başka bir bölgesinde olması nedeniyle irtibat kuramadığı annesini getiremedi.

Terör örgütü DEAŞ tehdidi sebebiyle yıllardır kentten çıkamayan 62 yaşındaki Türkmen anne Nazo Dede ile oğlu, birbirlerinin yaşadığından habersiz endişeli günler geçirdi.

Rakka'dan eniştesinin yardımıyla 3 yıl sonra çıkmayı başaran Türkmen anne, hayattaki tek evladının yaşadığı Türkiye'ye sığındı. Nazo Dede ile 3 yıldır göremediği oğlu, Reyhanlı'da kavuştu.

Anne Dede, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğluna kavuştuğu için binlerce kez şükrettiğini söyledi.

Rakka'da kaldığı sürece oğlunun hasretini çektiğini belirten Dede, "Yaşadığım bölgede her gün çatışma ve saldırılar oluyordu, nasıl hayatta kaldığımıza inanamıyorum." dedi.

Dede, yaşadığı günleri unutmayacağını belirterek, "Ömrümden ömür gitti. Yanı başımda onlarca insanın hayatını kaybettiğine şahit oldum. İnşallah bu savaş bir an önce biter ve hiçbir anne evladından ayrı kalmaz. Hayatta tek tutunacak dalım evladımdı. İki çocuğumu bu savaşta kaybettim, acım çok büyük." diye konuştu.

Zorlu yolculukların ardından Türkiye'ye geldiğini anlatan Dede, "Abdurrahman'ın yaşadığını öğrendiğim. Nerede olduğunu bildikten sonra gözüme uyku girmedi. Akrabalarımın yardımlarıyla Reyhanlı'ya geldim ve evladıma kavuştum. Çok mutluyum. Türkiye'ye bizlere kucak açtığı için teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.

- "Annemin hayatta olduğuna inanamadım"

Abdurrahman Dede ise savaşta iki kardeşini kaybettiğini, 3 yıldır akrabalarıyla Reyhanlı'da bir evde yaşadıklarını dile getirdi.

Türkiye'ye gelecekleri dönemde annesini çok aramalarına rağmen bulamadıklarını belirten Dede, "Annesiz geçen her gün derin acıydı. Babamdan ise halen haber alamıyoruz. Anneme kavuştuğum için şaşkınım, ölü mü sağ mı olduğunu 3 yıl tespit edememiştik. Çok şükür ona kavuştum. Allah onu başımdan eksik etmesin. Savaşın bitmesini diliyorum. Hayatını kaybetmiş binlerce Suriyeli anne için dua ediyorum." dedi.

Annesiyle yakından ilgilenen Dede, Türk halkına kendilerine gösterdiği ilgi ve destekten dolayı teşekkür etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.