Hatay

Eylem için çıktığı kulede dili boğazına kaçtı

18:39 23 Mart 2017
Eylem için çıktığı kulede dili boğazına kaçtı

Hatay'ın Payas ilçesinde alacağının ödenmediğini iddia eden işçinin, eylem yapmak için çıktığı 65 metre yükseklikteki kulede dili boğazına kaçtı.

Alınan bilgiye göre, bir demir çelik fabrikasında çalışan 900 işçi, fabrikanın üretimini durdurduğu gerekçesiyle 16 ay önce ücretsiz izne gönderildi.

Alacaklarının ödenmediğini belirterek fabrika önünde toplanan işçiler, fabrika kapısına 'Tek umudumuz Cumhurbaşkanı'mız, işimizi geri istiyoruz' yazılı pankart asarak eylem yaptı.

Bazı işçiler de eylemlerini 65 metre yüksekliğindeki oksijen kulesinin üstünde sürdürdü.

İşçilerden 2 çocuk babası Tuncay Kel, AA muhabirine, kule üstünde yaptığı açıklamada, 5 gündür devam ettirdikleri eylemlerini, alacakları ödenene kadar sürdüreceklerini söyledi.

İş yerinin üretimi durdurmasının ardından kendilerinin 16 aydır ücretsiz izne gönderildiğini belirten Kel, bu nedenle arkadaşlarının çoğunun işinden ve eşinden ayrılmak zorunda kaldığını aktardı.

Kel, fabrika yönetiminin bugüne kadar kendilerini oyaladığını öne sürdü.

- Eylem yapan işçinin dili boğazına kaçtı

Kulede 5 gündür eylem yapan işçilerden Murat Gökdoğan'ın ise dili boğazına kaçtı.

Olay yerine gelen 112 ekipleri, güçlükle çıktıkları kulede işçiye müdahale etti.

Tehlikeli olması nedeniyle aşağıya indirilemeyen Gökdoğan için çağrılan itfaiye merdivenleri de yetersiz kalınca, Gökdoğan'ın kendine gelmesi beklendi.

Bir süre sonra kendine gelen işçi kuleden inmek istemedi. İşçiye müdahale eden sağlık görevlileri güçlükle çıktıkları kuleden yine işçilerin yardımıyla indirildi.

İşçilerin eylemi sürüyor.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.