Hatay

İspanya, sığınmacılara okul açacak

15:57 18 Mayıs 2017
İspanya, sığınmacılara okul açacak

Hatay'da, İspanya'nın finansörlüğünde, Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Antakya Ticaret Borsası'nın katkılarıyla "Mülteci Okulu" Projesi hayata geçirilecek.

Hatay Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, projeyle ilgili kente gelen Pilar Calzado, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ı ziyaret ederek, Antakya'da yapılacak "Mülteci Okulu" Projesi hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Savaş, ziyarette yaptığı konuşmada, projeden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, projeye ev sahipliği yapmaktan mutlu olduklarını belirtti.

İnsanlar yüzyıllardır kentte kardeşçe birlik ve beraberlik içerisinde yaşadığını kaydeden Savaş, şu ifadeleri kullandı:

"Yanı başımızda olan savaş bizi psikolojik olarak olumsuz etkilese de Hatay halkı olarak birbirimize daha çok kenetlenerek zor günleri aşmasını bildik. Komşu ülkeden gelen misafirlerimize de kapılarımızı açtık. Özellikle çocuklarımızın eğitimlerini güvenli bir ortamda tamamlayabilmeleri için Hatay Büyükşehir Belediyesi ve kardeş şehir Aalen ile okul projelerine imza attık. 'Bir çocuk gelişir, dünya değişir' sözünden yola çıkarak eğitim alanındaki çalışmalarımızı her geçen gün artırdık. Şimdi de mülteci çocuklarımıza yeni bir okul kazandıracağız ve onların mutluluklarına vesile olacağız."

Savaş, projede emeği geçen herkese teşekkür etti.

Ziyarete, İspanya basınından temsilciler de katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.