Hatay

Mavi Marmara saldırısının 7. yılı

14:52 31 Mayıs 2017
Mavi Marmara saldırısının 7. yılı

Hatay İHH İnsani Yardım Derneği, İsrail'in Mavi Marmara gemisine düzenlediği saldırının 7'nci yıl dönümü dolayısıyla anma etkinliği düzenledi.

Derneğin İskenderun şubesi önünde toplanan kalabalık adına açıklama yapan Hikmet Altunsöz, İsrail'in Gazze'yi abluka altında tutmayı, Filistinli gençleri öldürmeyi ve Mescid-i Aksa'yı taciz etmeyi sürdürdüğünü söyledi.

Yaklaşık 700 insanın yedi yıl önce bugün gemilere binip Gazze'ye gitmeyi hedeflediğini ancak, İsrail'in saldırısı sonucunda 10 kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatan Altunsöz, şöyle devam etti:

"Saldırı sonrası gelen tepkiler sonunda Gazze iki yıl boyunca nefes alabilmişti. Mavi Marmara saldırısı sonrasında İsrail, Gazze'ye giren yardım kalemlerini arttırmak zorunda kalmıştı. Bugün ise ne yazık ki, Mavi Marmara'nın Gazze adına elde ettiği kazanımlar unutturulmaya çalışılıyor. Halbuki Mavi Marmara, Kudüs-Filistin mücadelesinin bir parçasıdır. Amacı ablukanın kalkmasıdır. Ablukanın kalkması için sorumluluğumuz devam etmektedir."

İsrail'in amacına uygun tek çözümün Mavi Marmara'yı tarihten silmek ve üzerini örtmek olduğunu ifade eden Altunsöz, Kudüs'ün özgürlüğü için mücadele eden Müslümanların, orada savaştığını söyledi.

Altunsöz, Kudüs'ü işgalden, Gazze'yi de ablukadan kurtarmak için çaba göstermenin her insanın insani ve her Müslümanın da İslami sorumluğu olduğunu vurguladı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.