Hatay

İHH'dan Suriyeli yetimlere destek

11:10 16 Haziran 2017
İHH'dan Suriyeli yetimlere destek

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı tarafından Türkiye ve Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşamlarını sürdüren 10 bin yetime, içinde bisküvi, gofret, dış macunu ve fırçası, kek, çikolata, şeker, çocuk dergisi ve boya kalemlerinin yer aldığı çocuk paketleri dağıtıldı.

İHH Suriye Çalışmaları Hatay Ofisi Medya Sorumlusu Selim Tosun, gazetecilere yaptığı açıklamada, yetim çocukların yüzlerini güldürmeye devam ettiklerini söyledi.

Suriyeli yetimlere sahip çıktıklarını anlatan Tosun, şunları kaydetti:

"Her ay düzenli olarak eğitim, sağlık ve barınma gibi ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Suriye içerisinde ve Türkiye'de bulunan merkezlerimizle onlara savaşın izlerini unutturmaya çalışıyoruz. Bunun yanında hayata geçirmiş olduğumuz çeşitli projelerle de yetimlerimizin yüzlerini güldürmeye çalışıyoruz. Her yıl olduğu gibi yine Suriyeli yetimlere 'ramazan çocuk paketi' de verdik. Paketlerin içerisinde bulunan diş fırçası ve macunu, bisküvi, gofret, kek, çikolata, bayramlık şeker, çocuk dergisi ve boya kalemlerini Suriyeli yetimlere dağıtarak, onların sevinçlerine ortak olduk."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.