Hatay

Suriye'ye gıda yardımı

18:34 20 Haziran 2017
Suriye'ye gıda yardımı

İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından, Suriye'nin Han Şeyhun bölgesine gıda malzemeleri ulaştırıldı.

İHH Suriye Çalışmaları Hatay Ofisi Medya Sorumlusu Selim Tosun, yaptığı açıklamada, Suriye rejimi tarafından atılan kimyasal sonucu çok sayıda sivilin yaşamını yitirdiği Han Şeyhun bölgesinde vakıflarının yardım çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

Suriye’nin birçok noktasındaki sivillerin hava ve kara saldırılarının yanı sıra kimyasal saldırılara da maruz kaldıklarını belirten Tosun, "Han Şeyhun bölgesindeki kimyasal katliam herkes tarafından canlı bir şekilde görüldü. Suriyeli siviller uzun süredir bu olaya benzer büyük trajedilerle karşı karşıya kalıyorlar. Lakin insanlar her şeye rağmen hayata tutunmaya gayret ediyorlar." dedi.

Han Şeyhun bölgesinde Kuveyt merkezli Al-Nouri kurumu ile gıda dağıtımı gerçekleştirdiklerini ifade eden Tosun, "Nisan ayında kimyasalla vurulan ve birçok insanın yaşama imkanı kalmamasına rağmen halen terk etmediği Han Şeyhun bölgesinde bin 761 aileye ramazan gıda kolisi dağıtımı gerçekleştirdik. Dağıttığımız gıda kolileri Kuveyt merkezli Al-Nouri kurumunun katkılarıyla hazırlandı." diye konuştu.

Tosun, Han Şeyhun bölgesine gıda ve sağlık yardımlarını sürdüreceklerini sözlerine ekledi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.