Hatay

Emekli tır şoföründen, "Ayaklı araç" projesi

13:10 24 Haziran 2017
Emekli tır şoföründen, "Ayaklı araç" projesi

Hatay'da yaşayan emekli tır şoförü Abdullah İnceoğlu, ağır tonajlı araçların, kar ve buzlu yollarda kalmaması için, "ayaklı araç" projesi geliştirdi.

Antakya'da yaşayan İnceoğlu (63), yaptığı açıklamada, tır, kamyon gibi araçların özellikle kış aylarında büyük zorluk yaşadığını vurguladı.

Kendisinin de 30 yılı aşkın süre tır şoförlüğü yaptığını ve şoförlerin neler yaşadığını çok iyi bildiğini dile getiren İnceoğlu, "Ağır tonajlı araçlar, kar ve buzlu yollarda, hareket edemez hale geliyor. Benim, bu sıkıntıyla ilgili geliştirdiğim fikir de tırın römorkunun altına, iki metal ayak yerleştirilecek. Bu ayaklar, tıpkı damperin kaldırılması gibi hava veya yağ basıncıyla hareket edecek. Pedal çevirir gibi hareket eden bu ayaklar, araçların buz ve karda battığı veya kaldığı yerden çıkmasını sağlayacak. Böylelikle hem trafik uzun süre kapanmayacak, hem de tır şoförleri saatlerce çekici beklemeyecek." ifadelerini kullandı.

Geliştirdiği projeyle ilgili bir maket yapan İnceoğlu, "Ayaklı araç" fikrinin patentini almak için gerekli girişimlerde bulunduğunu, projeye sahip çıkılması durumunda şoförlerin çok rahat edeceğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.