Hatay

Türkmen kampında Ramazan Bayramı

12:27 25 Haziran 2017
Türkmen kampında Ramazan Bayramı

Hatay'ın Yayladağı ilçesindeki YİBO konteyner kentinde kalan Bayırbucak Türkmenleri, kamp meydanında düzenledikleri programla bayramlaştı.

Yaklaşık 6 yıldır ilçedeki kampta kalan 3 bin 500 Türkmen, Suriye'den kalma toplu bayramlaşma geleneklerini Türkiye'de de sürdürüyor.

Bayram namazını kamp içindeki konteyner camide kılan Türkmenler, Suriye'de hayatını kaybedenler için dua etti.

Konteyner kent meydanında toplanıp yaşlıdan gence doğru sıraya geçen erkek kamp sakinleri bayramlaştı.

Duygulu anların yaşandığı bayramlaşma sonrası Türkmenler, törene katılamayan kamptaki yaşlıları ziyaret ederek bayramlarını kutladı.

Kadınlar ve çocuklar da kamp içerisinde dolaşarak birbirleriyle bayramlaştı.

Kamp sakinlerinden 55 yaşındaki Cafer Monla, vatanlarından ayrı 6'ncı Ramazan Bayramı'nı yaşadıklarını söyledi.

Vatanlarından ayrı da olsa bayram geleneklerini sürdürdüklerini anlatan Monla, "Köyümüzdeyken bayram namazı sonrası kimse dağılmaz ve cami bahçesi ya da meydan da birbirimizle paylaşırdık. Burada küslükler, kırgınlıklar unutulur, törene katılmayan olmazdı. Sonra da yaşlı ve hastaları evinde ziyaret eder, onların bayramını kutlardık. Yüzyıllardır devam eden bu geleneğimizi burada da sürdürüyoruz. İnşallah kısa sürede ülkemize döneriz ve diğer bayramları vatanımızda kutlarız." ifadelerini kullandı.

Bayrama buruk şekilde girdiklerini ancak hayatın devam ettiğini dile getiren Monla, kendilerini evlerinde gibi hissettiren Türkiye'ye minnettar olduklarını söyledi.




YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.