Hatay

Hatay'daki terör saldırısına tepkiler

13:52 10 Temmuz 2017
Hatay'daki terör saldırısına tepkiler

Hatay'da dün gece uygulama noktasında görev yapan polis ekibine PKK terör örgütü üyelerince düzenlenen saldırıyla ilgili Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve bazı sivil toplum örgütleri temsilcileri kınama mesajları yayımladı.

Belediye Başkanı Savaş, mesajında, acımasız saldırıları düzenleyen hainlerin asla emellerine ulaşamayacağını vurguladı. Saldırıda hayatını kaybeden polis memurlarına Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralı polis memuruna da acil şifalar dileyen Savaş, "Milletimizin birlik ve bütünlüğünü bozmaya çalışan ve acımasızca saldırılar düzenleyen hainler asla bu kötü emellerine ulaşamayacaklar." ifadesini kullandı.

Eğitimciler Birliği Sendikası Hatay 1 No'lu Şube Başkanı İsmail Bayrakdar da ülkenin birlik ve beraberliğini, memleketin huzur, güven ve hoşgörü iklimini hedef alan hain terör saldırısını şiddetle kınadıklarını belirtti.

Hain terör örgütleri, işbirlikçileri ve destekçileri veya eli kanlı maşalarının düzenledikleri saldırılarla ülkeyi istikrarsızlaştırmaya, halkın moralini bozarak kaos oluşturmaya çalıştığına dikkati çeken Bayrakdar, şunları kaydetti:

"Senin teröristin, benim teröristim demeden nereden, kimden ve kime gelirse gelsin terör asla kabul edilemez. Milletimiz inancıyla ve sağduyusuyla her türlü alçak girişimi bertaraf edecek ve her zamankinden daha fazla birbirine kenetlenecektir. Birlik, beraberlik ve kardeşlikle, teröre ve terör örgütlerine, terörü besleyen, yönlendiren kirli odaklara ve terörün kullandığı eli kanlı maşalara karşı yek vücut olduğumuzu göstermeliyiz. Dün olduğu gibi bugün de ve yarınlarımızda da terör asla amacına ulaşamayacak, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi bozamayacak, yeni Türkiye'nin hızla kalkınmasına ve dünya siyasetine yön veren lider ülke olmasına engel olamayacaktır."

Hatay Sanayici ve İşadamları Derneği (HASİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Kabaali ise emniyet teşkilatını hedef elen hain saldırının herkesi derinden üzdüğünü kaydetti.

Hain saldırıyı şiddete kınadıklarını belirten Kabaali, "Güvenlik güçlerimizi, insanlarımızı, çocuklarımızı, gençlerimizi ve de bütün yurttaşlarımızı hiçbir şekilde ayrım gözetmeksizin hedef seçen terör örgütlerinin gerçekleştirdiği bu hain saldırıları şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Bu tür kirli emel ve oyunların bizleri hiçbir zaman birbirimizden ayırmayacağı aksine bizleri birbirine daha da kenetleyeceği ortadadır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet başta yakınları olmak üzere aziz milletimize başsağlığı diler, yaralı polisimize acil şifalar temenni ederiz." ifadelerini kullandı.

Hatay Baro Başkanı Ekrem Dönmez de şehitlere rahmet, yaralı polise acil şifa diledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.