Hatay

Halk ozanı ve şairler Hatay'da buluştu

13:08 14 Ağustos 2017
Halk ozanı ve şairler Hatay'da buluştu

Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen halk ozanı ve şairler, Hatay'ın Yayladağı ilçesindeki bir çiftlikte şiirler okuyup türküler söyledi.

Kahramanmaraş, Osmaniye, Adana, Gaziantep, Erzurum ve Hatay'ın ilçelerinden gelen halk ozanı ve şairler, Hatay Şair ve Yazarlar Derneği'nin düzenlediği etkinlikle şair Bekir Cılla'ya ait Yeditepe Mahallesi'ne bağlı Suffanda Çiftliği'nde bir araya geldi.

Yaklaşık 50 şair ve ozanın katıldığı etkinlikte, yöresel şiveyle yazılan şiirler okunurken, halk ozanları bağlama eşliğinde kendi yazdıkları türküleri seslendirdi.

Aşıklar atışmasının da yapıldığı program, eğlenceli anlara sahne oldu. Program sonunda misafirlere, yöre mutfağından etli aş, kuru fasulye ve kavurma ikram edildi.

Hatay Şair ve Yazarlar Derneği Başkanı Ali Parlak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkenin çeşitli illerinden gelen değerleri Yayladağı'da ağırlamaktan onur duyduklarını belirtti.

Bu kültürü yaşatmak istediklerini dile getiren Parlak, "Burada, yemyeşil doğanın içinde şair ve ozanlarımızla buluştuk. Bu buluşma bizler için çok önemliydi. Dostane ortamda, her anı şiir ve türkülerle dolu bu programı, geleneksel hale getirmeyi planlıyoruz. Emeği geçenlere ve katılımcılara çok teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.