Hatay

Türkiye'de geleceğe umutla bakıyorlar

11:28 19 Eylül 2017
Türkiye'de geleceğe umutla bakıyorlar

CEM GENCO - Suriye'de eşi çatışmalarda öldükten sonra terör örgütlerinin hüküm sürdüğü bölgelerden geçerek Türkiye'ye ulaşan anne ve 7 çocuğu, acılarını unutarak yeni bir yaşam kurmak istiyor.

Geçen yıl Halep'in Soran beldesinde çıkan çatışmalarda eşini kaybeden 34 yaşındaki 7 çocuk annesi Cihan Elhamke'nin, terör örgütleri DEAŞ ile PKK/PDY'nin işgali altındaki bölgelerden hayatlarını tehlikeye atarak yaptıkları yolculuk adeta filmleri andırıyor.

Afrin üzerinden "yeni bir yaşam" umuduyla 40 kilometreyi en küçüğü 3 yaşında olan 7 çocuğuyla yaya olarak kat eden Elhamke, o zor günleri sığındıkları Türkiye'de geride bırakmanın mutluluğunu yaşıyor.

Türkiye'ye kadar bir kasaba ve 6 köy aşan, yürüyüş boyunca köylerde yaşayanların verdikleri yiyeceklerle hayatta kalmayı başaran anne ve çocukları, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde İnsan Hak ve Hüriyyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı tarafından kiralanan evde yeni bir hayat kurmanın mücadelesini veriyor.

Elhamke, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşadıklarını hayatı boyunca unutmayacağını söyledi.

Eşini Halep'teki çatışmalarda kaybettiğini belirten Elhamke, ''Hayat arkadaşımı kaybettikten sonra yaşadığımız bölgede durmak oldukça zorlaştı. Daha güvenli bir noktaya gitmek için yola çıktık. Terör örgütlerinin hüküm sürdüğü alanlarda zorlu bir yoluculuk yaptık. Bir yıl önce yaşadığımız o anları unutamıyorum, gece gündüz demeden tam 3 gün boyunca yollardaydık ve Afrin bölgesinden Türkiye'ye kadar yaklaşık 40 kilometrelik yolu yürüyerek geçmek zorunda kaldık, çok şükür şu an Türkiye'de yeni hayatımıza alışmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Elhamke, iç savaşın hayatlarını alt üst ettiğini vurgulayarak "Canımdan çok sevdiğim eşimi kaybettim. Ben ve 7 çocuğumla yapa yalnız kaldık. Çocuklarımın can güvenliği için yürüdüm, çok sıkıntılı günler yaşadık, inşallah bir daha o günler geri gelmez. Hayatta olduğumuz için şükrediyoruz. Türkiye'de olduğumuz için kendimizi güvende hissediyoruz.'' ifadesini kullandı.

Uzun zaman sonra ilk defa Türkiye'de kendilerini güvende hissettiklerini anlatan Elhamke, yardımlarla geçimlerini sağladıklarını, kendilerine destek olanlara teşekkür ettiklerini belirtti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.