Hatay

Yaşlı çiftin 10 metrekarelik odada yaşam mücadelesi

12:42 14 Ekim 2017
Yaşlı çiftin 10 metrekarelik odada yaşam mücadelesi

Hatay'da yaşayan yaşlı Zahit ve Dudu Sönmez çifti, 10 metrekarelik bir odanın içinde hayata tutunmaya çalışıyor.

Antakya ilçesi, Akevler Mahallesi'nde yaşayan Zahit (68) ve Dudu Sönmez (63) çifti, maddi imkansızlıklar yüzünden tek göz odada yaşıyor.

Zahit Sönmez'in 3 ayda bir aldığı yaşlılık maaşının dışından başka bir geliri olmayan yaşlı çift, kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.

Tek tesellileri evlerine aldıkları sokak kedileri olan yaşlı çift, hayatın zorluklarını aşmak için yardım istiyor.

Zahit Sönmez, AA muhabirine, evlatlarını henüz bebekken kaybettiğini o yüzden eşiyle birlikte bir başlarına yaşamaya çalıştıklarını söyledi.


Bayramda dahi kapılarını kimsenin çalmadığını belirten Sönmez, "Çocuğumuz yok bizim, torunumuz yok. Çocuklarımız öldü hep. Bir ay, iki ay, üç ay yaşadı ve öldüler. Kimsemiz yok, bayram da dahil kapımızı çalan yok. Burada ölsek, üzerimize kapıyı çalacak yok. Evimiz kira, zor durumda yaşıyoruz. Üç ayda bir yaşlılık maaşı alıyorum. Onu da hanıma vermiyorlar, yaşı tutmuyor, 65 yaşını bulmamış diye. Oda sebze pazar harçlığı yetmiyor bize." diye konuştu.

Kış aylarının gelmesiyle, şartların daha da zor olacağının bilincinde olduklarını belirten Sönmez, yetkililerin ve hayırseverlerin kendilerine yardım etmesini istiyor.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.