Hatay

İHH'dan Suriye’de sargı bezi üretimi

16:27 14 Ekim 2017
İHH'dan Suriye’de sargı bezi üretimi

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı tarafından Suriye'nin İdlib kentine bağlı Atme kasabasında açılan fabrikada günlük 350 metre sargı bezi üretilerek, hastanelerin ihtiyaçları karşılanıyor.

İHH Babel Hava Ofisi Sorumlusu Şuayip Altun, yaptığı yazılı açıklamada, İHH'nın Suriye'de iç savaşın başladığı günden bu yana birçok alanda insani yardım çalışmalarını yürüttüğünü hatırlattı.

Yaptıkları yardım çalışmalarıyla Suriye'deki savaş mağduru sivillerin ihtiyaçlarını giderdiklerini ifade eden Altun, "Sağlık yardımları konusunda da kalıcı projeler geliştirerek ileriye dönük adımlar atıyoruz. Haziran ayı içerisinde İdlib’e bağlı Atme kasabasında bir sargı bezi fabrikası kurmuştuk. Bu fabrikada her gün 350 metre sargı bezi üretiliyor." bilgisini aktardı.

Üretilen sargı bezlerinin İdlib merkez ve kırsalındaki çeşitli hastanelere ücretsiz dağıtıldığını aktaran Altun, şunları kaydetti:

''Fabrikayı Kuveyt Kızılay kurumu ile birlikte kurduk. Bu fabrika sayesinde daha az bir maliyetle daha fazla sargı bezi üretebiliyoruz. Üretilen sargı bezleri özel işlemlerden geçirilerek daha kullanışlı hale geliyor. Haftanın 6 günü 15 kişilik bir ekiple üretimlerimize devam ediyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.