Hatay

İzcilerden Suriyeli çocuklara bir günlük kamp

14:59 17 Ekim 2017
İzcilerden Suriyeli çocuklara bir günlük kamp

Türkiye İzcilik Federasyonu (TİF) tarafından, Hatay'ın Yayladağı ilçesindeki Suriyeli çocuklar için bir günlük kamp faaliyeti düzenlendi.

Türkiye İzcilik Federasyonu Arama Kurtarma ve İnsani Yardım Enstitüsünün (TİFAKE) organize ettiği etkinlik, Suriye sınırındaki Devrent Mesire Alanı'nda gerçekleştirildi.

İlçedeki Suriyeli çocuklar ile Türk çocuklardan oluşan 330 kişinin katıldığı programda, çocuklara ilk yardım, yangına müdahale, okçuluk, kampçılık, ekip ruhu kazanımı gibi konularda eğitimler verildi.

TİFAKE Koordinatörü Mehmet Yürekarlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriyeli çocukların sosyal, kişisel ve psikolojik gelişimleri için 5 yıldır çeşitli çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

Hatay'da kurdukları koordinasyon merkeziyle bu çalışmaların artırıldığını vurgulayan Yürekarlı, "Bir günlük kamp faaliyetimizi Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen gönüllü izci liderlerimizle yürüttük. Savaş mağduru çocukların sosyal hayata adaptasyonu ve Türk çocuklarla kaynaşması açısından bu tür faaliyetleri önemsiyoruz." ifadesini kullandı.

Hatay'da AFAD ve Türk Kızılayının insani yardım faaliyetlerine de gönüllü destek olduklarını aktaran Yürekarlı, faaliyetlerinde her türlü desteği sağlayan Yayladağı Kaymakamı Ömer Faruk Yüce ve Belediye Başkanı Mehmet Kalkan'a da teşekkür etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.