Hatay

Hatay'da Geleneksel İskenderun Sportif Olta Balıkçılığı Yarışması

18:30 12 Kasım 2017
Hatay'da Geleneksel İskenderun Sportif Olta Balıkçılığı Yarışması

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Hatay İl Müdürlüğü ve İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) iş birliğiyle Geleneksel İskenderun Sportif Olta Balıkçılığı Yarışması'nın sekizincisi düzenlendi.

İskenderun sahil kordonu üzerinde düzenlenen yarışmayla ilgili açıklamada bulunan İSTE Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Aktaş, geleneksel olta balıkçılığı yarışmasının bu yıl 8'incisini düzenlediklerini söyledi.

Bu yarışmayı düzenlemelerindeki temel amacın sportif olta balıkçılığını bölge insanına sevdirmek olduğunu belirten Aktaş, "Devralmış olduğumuz denizlerimizi, çevremizi aldığımız gibi teslim edebilmeyi amaçlıyoruz. Teknolojiye bağlı olarak çok fazla gelişme yaşanıyor. Bu gelişmeler olta balıkçılığında da kullanılmaktadır. Bizler hem teknolojiyi savunup hem de sportif olta balıkçılığının nasıl yapılacağını insanlarımıza aktarmak istiyoruz." dedi.

Yarışmacılardan Yusuf Selim de yarışmaya Adana'dan arkadaşlarıyla birlikte geldiğini söyledi.

Yarışmaya Hatay'dan katılan Filiz Sucu ise geçen yıl da yarıştıklarını ve eşinin birinci olduğunu belirtti. Sucu, bu yıl birinci olmak için çaba göstereceğini aktardı. Ailece balık tutmayı sevdiklerini ifade eden Sucu, diğer yarışmacılara başarılar diledi.

Adana, Mersin gibi çevre illerin yanı sıra Türkiye'nin farklı şehirlerinden yaklaşık 150 kişinin katıldığı yarışmada, tutulan balıklara cinsi, boyu ve türüne göre ödül verilecek.




YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.