Hatay

Suriyeli öğretmenler savaş mağduru çocukları geleceğe hazırlıyor

11:10 23 Kasım 2017
Suriyeli öğretmenler savaş mağduru çocukları geleceğe hazırlıyor

SALİM TAŞ - Suriye'deki iç savaş dolayısıyla ülkelerini terk etmek zorunda kalan Suriyeli öğretmenler, mesleklerini Türkiye'de sürdürerek ülkelerinin istikbali olarak gördükleri çocukları geleceğe hazırlamaya çalışıyor.

Ülkelerinde devam eden savaşta okulları bombalanan ve mesleklerine ara vermek zorunda kalan Suriyeli öğretmenler, kendilerine kucak açan Türkiye'de görev yaparak acılarını dindirmeye çalışıyorlar.

Kendilerine sağlanan imkanlarla görevlerini sürdürme şansı yakalayan öğretmenler, ülkelerinin geleceğini inşa edecek çocukları yetiştiriyorlar.

Antakya'da Suriyeli çocukların bulunduğu okulda mesleğini sürdüren sınıf öğretmeni Ahmet Sihun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mesleğini savaş dolayısıyla bırakarak Hatay'a geldiğini söyledi.

Türkiye'nin kendilerine kucak açtığını ve bunu asla unutmayacaklarını vurgulayan Sihun, "Temennim Suriye'de savaşın bitmesi ve halkımın ülkesine geri dönmesidir. Suriyeli çocuklarımız ülkelerinin geleceğidir. Burada verdiğimiz emeklerimiz inşallah boşuna gitmez. Biz eğitimciler, gelecek nesillerimizi en güzel şekilde yetiştirmeliyiz. Suriye şu an yıkılmış durumda ve bunu yeniden kuracak olan yeni nesildir. Onun için çocuklarımız bizim çok önemlidir." diye konuştu.

- "Bizi ayağa kaldıracak şey ilimdir"

Suriyeli çocukların eğitimi için açılan okulda din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni olan Ziyat İzrik de İdlip'te görev yaptığı okula yapılan saldırılar nedeniyle 6 yıl önce ailesiyle Türkiye'ye geldiğini belirtti.

İzrik, Antakya'da bir vakıf tarafından açılan okulda işini devam ettirme fırsatı bulduğunu aktararak "Bu çocuklar bize emanettir. Bu emanetlerimize en iyi şekilde bakmak ve yetiştirmek görevimizdir. Suriye'nin geleceği bu çocukların elinde. Ülkenin muhabbete ihtiyacı var. Muhabbet sadece kelimelerle değildir. Muhabbet ilimle olur. Bizi ayağa kaldıracak şey ilimdir." ifadesini kullandı.

Dünya Şehit Çocukları Vakfı Okul Müdürü Emine Köse ise 4 yıldır görev yaptığı Antakya'daki okullarında 350 Suriyeli öğrenciye ders verdiğini anlattı.

Köse, okullarında farklı branşlarda 30 Suriyeli öğretmenin görev aldığını, çocuklara Türk ve Suriye müfredatına göre eğitim verildiğini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.