Hatay

NATO tatbikatındaki "Atatürk ve Erdoğan düşmanlığı" skandalı

13:32 23 Kasım 2017
NATO tatbikatındaki "Atatürk ve Erdoğan düşmanlığı" skandalı

NATO tatbikatındaki "Atatürk ve Erdoğan düşmanlığı" skandalı, Hatay'da, 15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Derneği (MİDDER) tarafından protesto edildi.

Bir grup dernek üyesi, 15 Temmuz Milli İrade Parkı'nda bir araya gelerek ellerindeki Türk bayrağı, pankart ve dövizlerle NATO tatbikatındaki "Atatürk ve Erdoğan düşmanlığı'nı protesto etti.

MİDDER Hatay İl Başkanı Beşir Arslan, yaptığı basın açıklamasında, NATO skandalının sadece kişiler bazında ele alınıp kuru bir özürle geçiştirilemeyecek kadar vahim bir durum olduğunu söyledi.

NATO'nun 15 Temmuz darbe girişiminin de faili olduğunu ileri süren Arslan, şöyle devam etti:

"Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde her geçen gün daha da gelişen Türkiye, sadece bazı ülkelerin değil, NATO gibi askeri kurumların da açık hedefi haline geldi. Geçtiğimiz Ağustos ayında Gürcistan'da düzenlenen NATO tatbikatındaki brifing skandalı, Rusya ile S-400 anlaşmamızın ardından Türkiye kastedilerek icra edilen 'Doğu'daki düşmana karşı' tatbikatı, NATO'ya yön veren ülkelerin DEAŞ, PKK, PYD ile ilişkileri ve silah yardımları NATO'nun niyetini açık eden adımlardan bazılarıdır. Son olarak 15 Temmuz'da karşı karşıya kaldığımız hain darbe girişiminde NATO'nun işin içinde olduğunu defalarca kanıtlandı. Yüzlerce şehidimiz ve binlerce yaralımıza rağmen o gece bu topraklarda dilimize, dinimize, vatanımıza nasıl sahip çıktığımızı tüm dünya gördü."

Arslan, hükümetin NATO'dan çıkılması talimatı vermesi halinde Türkiye'nin 70 ilinde 400'e yakın ilçesinde örgütlenen bir sivil toplum kuruluşu olarak kararı sonuna kadar destekleyeceklerinin altını çizdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.