Hatay

ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepkiler

14:17 07 Aralık 2017
ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepkiler

Memur-Sen, Mersin, Hatay ve Osmaniye İl Temsilciliği üyeleri, ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararına tepki gösterdi.

Hatay'da Ulus Meydanı'nda toplanan grup, Kur'an-ı Kerim okuyup dua ettikten sonra ellerindeki döviz ve Türk bayraklarıyla slogan atarak ABD'nin aldığı kararı protesto etti.

Memur-Sen Hatay İl Temsilcisi Hasan Urhan, yaptığı basın açıklamasında, Kudüs'ün insanlığın ortak mirası olduğunu belirtti.

ABD'nin Kudüs ile ilgili kararının insanlık için manevi ve tarihi kıymete sahip, bu yönüyle de dünyanın barış adası olmuş Kudüs'ü savaş gerekçesine dönüştürme amacı taşıdığını belirten Urhan, şöyle devam etti:

"Bu yolla diplomatik ve ekonomik zeminde devam eden örtülü 3. Dünya Savaşı'nın ateşli bölümünün İslam coğrafyası üzerinden gerçekleşmesi istenmektedir. Oysa Kudüs, bütün inançlar için ortak tarih, ortak kültür ve hepsinden öte ortak kader ve birlikte yaşamak demektir. Kudüs'ün bu vasıflarının yok edilmesine izin vermeyiz. Kudüs'ün insanlığın ortak mirası olması gerçeğine ihanet ettirmeyiz."

Memur-Sen Hatay İl Temsilciliğinin protestosuna çeşitli sivil toplum örgütü üyeleriyle vatandaşlar da destek verdi.

- Osmaniye

Osmaniye'de Memur-Sen Osmaniye İl Temsilciliği üyeleri, dernek binası önünde bir araya geldi. Ellerinde Filistin bayrakları ve ABD'nin aldığı kararı protesto eden dövizler taşıyan grup, ABD ve İsrail aleyhine sloganlar attı.

Kudüs'ün savaşın değil barışın şehri olduğunu belirten Memur Sen Osmaniye İl Temsilcisi Mahmut Kahraman, insanlık tarihinin en kanlı dönemlerinin yaşandığını, eli kanlı güçlerin şiddeti daha da derinleştirerek, Kudüs üzerinden yeni bir hamle yapmaya hazırlandığını dile getirdi.

- Mersin

Mersin'de de Özgür Çocuk Parkı'nda toplanan Memur-Sen Mersin İl Temsilciliği üyeleri, ellerindeki döviz ve bayraklarla slogan atıp ABD'nin aldığı kararı protesto etti.

Memur-Sen Mersin İl Temsilcisi Abdullah Çelik, burada grup adına yaptığı açıklamada, insanlık tarihinin en kanlı ve en şiddetli dönemlerinin yaşandığı bir zaman diliminde olunduğunu söyledi.

Kudüs üzerinde yeni bir hamle yapılmaya hazırlanıldığını ifade eden Çelik, Kudüs'ün bütün inançlar için önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Grup bir süre slogan attıktan sonra dağıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.