Hatay

Doğu Akdeniz'de gümüş balığı tükeniyor

16:51 13 Aralık 2017
Doğu Akdeniz'de gümüş balığı tükeniyor

İskenderun Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Dalgıç, gümüş balığının Doğu Akdeniz'de 5 yıldır orantılı şekilde azaldığını ve bu yıl hiç çıkmadığını bildirdi.

Dalgıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgelerinde kanunsuz ve yasak avcı tekniklerinin kullanılmasının su ürünlerinde büyük ölçüde azalma meydana getirdiğini belirtti.

Geçtiğimiz yıllara oranla bu yıl denizin verimsiz olduğunu ve bunu en iyi örneğinin azalan gümüş balığında gördüklerini vurgulayan Dalgıç, şunları kaydetti:

"Akdeniz'de 3 bin tekne kontrolsüz yasal olmayan bir biçimde avlanıyor. Normalde 10 metrenin altındaki teknelerin 6 bin metreden daha uzun ağları atmaları yasaktır. Fakat gerekli ceza yaptırımları uygulanmasına rağmen bunun önüne geçilemiyor. Bunların neticesinde gümüş balığı Doğu Akdeniz'de 5 yıldır orantılı şekilde azaldı. Bu yıl denizden hiç çıkmadı. Balıkçı arkadaşlarımızı av yasakları ve yasal avlanma konularında duyarlı olmaya davet ediyoruz."

Geçen sezon yakalanan karidesin bu yıl yüzde 20'sini çıkaramadıklarını belirten Dalgıç, av yasağıyla beraber deniz nadasa bırakılmazsa bir daha ki sezonun balıkçılar için çok daha zorlu geçeceğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.