Hatay

Zeytin Dalı Harekatına destek

15:48 01 Şubat 2018
Zeytin Dalı Harekatına destek

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatında görev alan askerlere vatandaşların destekleri sürüyor.

Türkiye Kamu-Sen Hatay Temsilciği üyeleri harekata destek için kan bağışında bulundu.

İl Temsilcisi Hayri Şahin, Antakya Vali Ürgen Alanı'ndaki Türk Kızılayına ait araçta kan bağışı sonrası yaptığı açıklamada, harekata katılan askerlere destek olmak ve ihtiyaç duyulması halinde değerlendirilmesi için kan bağışında bulunduklarını belirtti.

Mehmetçik'in yalnız olmadığını ifade eden Şahin, "Bugün kanımızı verdik gerekirse canımızı da vermeye hazırız. Mehmetçik'imizin çıkmış olduğu kutlu yolda Allah onları muzaffer kılsın. Kılıçlarını keskin eylesin." dedi.

- İş adamlarından askerlere baklava ikramı

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Hatay Şube Başkanı Doğan Gülsüren ve yönetim kurulu üyeleri, Reyhanlı sınırında görev yapan güvenlik güçlerini ziyaret ederek baklava ikramında bulundu.

Gülseren, burada yaptığı açıklamada, TÜMSİAD olarak güvenlik güçlerinin her zaman arkasında olduklarını belirtti.

Zeytin Dalı Harekatında görev alan herkese başarılar dileyen Gülseren, "Allah ordumuzu muzaffer kılsın. Güvenlik güçlerimiz sınırlarımız üzerinde oynanan kirli oyunları bozmuştur. TÜMSİAD ailesi olarak Zeytin Dalı Harekatına tam destek veriyoruz." ifadelerini kullandı.

- Şehit ailelerinden harekata destek

Kırıkhan Şehit Aileleri Dayanışma Merkezi Başkanı Uğur Saylak, yaptığı açıklamada, Türk askerinin her zaman yanında olduklarını söyledi.

Şehit aileleri olarak harekatı desteklediklerini ifade eden Saylak, Mehmetçiğe başarılar diledi.

Öte yandan Reyhanlı ilçesinde vatandaşlar Türk bayrakları ile Zeytin Dalı Harekatına destek konvoyu oluşturdu.

TSK'nın Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde terör örgütleri PYD/PKK ve DEAŞ'a yönelik yürüttüğü harekata destek olmak isteyen çok sayıda genç, taşıdıkları Türk bayrakları ile motosikletlerle ilçede tur attı.

- Futbolculardan Mehmetçik'e destek mesajı

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup ekiplerinden Hatayspor da harekata destek vermek amacıyla bir video hazırladı.

Kulüp başkanı Mehmet Maden, teknik direktör İlhan Palut, teknik heyet ve futbolcuların yer aldığı videoda, Afrin'deki Mehmetçiklere destek mesajı gönderildi.

Destek mesajından sonra asker selamı veren futbolcular, Türk ulusunun kahraman ve cesur askerlerine minnettar olduklarını söyledi.

Sosyal medyada paylaşılan video, kısa sürede çok sayıda kişi tarafından izlendi.

- Osmaniye

Osmaniye Motosiklet Kulübü Derneği tarafından Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) mensupları için kıyafet yardımı kampanyası başlatıldı.

Dernek Başkanı Serkan Doğan, yaptığı açıklamada, ÖSO mensuplarının kıyafet ihtiyacı olduğu yönünde bilgi aldıklarını belirterek, "Bizler de 'iyilik paylaş' adıyla kıyafet yardımında bulunmaya karar verdik. Bu anlamda kampanyamıza destek vermek isteyen vatandaşlarımızdan kıyafet, iç çamaşırı, çorap, içlik, bot ve iş ayakkabısı yardımı talep ediyoruz. Kampanyamızda para yardımı kabul edilmemektedir." dedi.

- Mersin

Mersin'de de TSK'nin Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatında görev alan askerlere destek olmak amacıyla kan bağışı kampanyası başlatıldı.

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, Tarım-Orman Çalışanları Birliği Sendikası Mersin Şubesi, Öz Orman-İş Sendikası Mersin Şubesi ve Kızılay Mersin Şubesinin iş birliğiyle "Bağışlanan Her Kan Kurtarılan Üç Candır" sloganıyla başlatılan çalışmada, kurumlarda görevli çok sayıda personel kan bağışında bulundu.

Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz, bağış kampanyasına şube müdürlerinin de katıldığını belirterek, "Bölge müdürlüğü personelimiz yaptıkları kan bağışları ile ihtiyacı olan insanların sağlığına kavuşmasına yardımcı olmanın yanı sıra kendi sağlıkları için de olumlu bir adım atmış oldular. Operasyon bölgesinde yaşanan çatışmalarda kana ihtiyaç olmamasını temenni ediyoruz. Kahraman Mehmetçik'imize bu vesileyle çıktıkları kutlu yolda başarılar diliyoruz." ifadesini kullandı.

- Adana

Suriyeli çocuklar, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinlikte Zeytin Dalı Harekatı'nda görevli askerlere moral vermek için yaptıkları resimleri sergiledi.

Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Adalet Bakanlığı Göltepe Eğitim Tesisleri'ndeki etkinlikte yaptığı konuşmada, Suriyeli mültecilerin, yaşam imkanlarını ortadan kaldıran acımasız bir iç savaşın mağdurları olduklarını belirtti.

Mültecilerin acılarının paylaşarak hafifleyeceğini aktaran Yeldan, şöyle devam etti:

"Ülkemiz, nüfusuna göre dünyada insani yardımlarla birinci sırada. Yaptığımız insani yardımlar ülkemizin, milletimizin hayırseverliğinin örneği. Türkiye, şu anda en fazla Suriyeli mülteci kabul eden bir ülke. Bu milletimizin büyüklüğüdür. Suriyeli kardeşlerimizin acılarının dinmesi, orada devam eden terör faaliyetlerinin sonlandırılması, Suriyelilerin ülkelerinde huzur içinde yaşamaları için devletimiz, milletimiz üzerine düşen insanlık adına tüm görevleri yerine getiriyor, getirmeye de devam ediyor. Sınırlarımızdaki terörist faaliyetlerinin son bulması için Mehmetçik'imiz canı pahasına, hiçbir menfaat beklentisi olmadan bedeller ödeyerek insanlık adına büyük bir vazife ifa ediyor."

Etkinlikte Suriyeli Sevim Muhammed, çizdiği Özgür Suriye Ordusu'ndan bir askeri Türk bayrağını öperken gösteren resmi Başsavcı Yeldan'a hediye etti.

Bir hayırseverin desteğiyle alınan kıyafet ve çantaların Suriyeli çocuklara verildiği etkinlikte Başsavcı Yeldan, tesisin parkında Suriyeli çocuklarla bir süre vakit geçirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.