Hatay

Reyhanlılı terör mağdurlarından harekata tam destek

11:01 09 Şubat 2018
Reyhanlılı terör mağdurlarından harekata tam destek

ERDAL TÜRKOĞLU/CEM GENCO - Suriye'nin Afrin bölgesini işgal eden terör örgütü PYD/PKK'nın Reyhanlı'daki sivillere yönelik terör saldırıları sonucu yaralananlar, terör örgütüne meydan okuyarak Zeytin Dalı Harekatı'na destek veriyor.

Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı sırasında, teröristler işgal ettikleri Afrin bölgesinden Hatay'daki sivil alanlara 60, Kilis'teki yerleşim yerlerine ise 34 roket ve havan ile terör saldırısı gerçekleştirdi. Saldırılarda 2'si Suriyeli 7 sivil hayatını kaybederken, aralarında çocukların da bulunduğu 113 kişi yaralandı.

Reyhanlı'daki saldırılarda yaralananlar ve aileleri, teröristlere meydan okuyarak harekata desteklerini açıkladı.

İlçede marangoz atölyesi işleten Coşkun Bağlan, AA muhabirine, teröristlerce atılan roketin atölyesinin karşısındaki bir iş yerine isabet ettiğini ve burada bir kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.

Kendisinin de elinde ve sırtına isabet eden şarapnel ve cam parçalarıyla hafif yaralandığını ve tekrar işine döndüğünü anlatan Bağlan, "Her zaman devletimizin milletimizin arkasındayız. Devleti seviyoruz. Hiçbir yere de gitmiyoruz. İnşallah bu bombalar ülkemizde memleketimizde biter. Askerimizin Allah yardımcısı olsun. İnşallah bir an önce oralar temizlenir. Afrin halkı da biz de rahat ederiz. Allah teröristleri kahretsin." şeklinde konuştu.

- "Yaşım tutsa ben de giderim askere"

Roketli saldırı sırasında sokakta kuzeniyle oturan ve çevreye sıçrayan cam parçasıyla bacağından yaralanan 14 yaşındaki Hüseyin Muculu da roketin düşmesi sırasında çok büyük bir sesle irkildiklerini söyledi.

Bir süre kulak çınlaması nedeniyle bir şey duyamadığını aktaran Muculu, "Roketin düştüğünde ben de cam parçalarıyla yaralandım ve yere düştüm. Daha sonra hastaneye doğru kaçtık. Şu an iyiyim. Askerlere her gün dua ediyoruz. Yaşım tutsa ben de giderim askere." ifadelerini kullandı.

Evinin hemen yakınına roket düşen ve biri 10 diğeri 5 yaşındaki 2 çocuğu yaralanan Suriyeli Yahya Zazür ise yaklaşık 4 yıl önce Suriye'den kaçarak Türkiye'ye geldiklerini aktardı.

Roket düştüğünde çocuklarının yolun kenarında olduğuna işaret eden Zazür, "Roketin düştüğü yerin yakınında çocuklar oyun oynuyordu. 10 yaşındaki oğlum Muhammed'in vücuduna şarapnel parçaları isabet etti. 5 yaşındaki Abdullah da korkudan dilini yuttu. Bir süre konuşamadı. Hastaneye götürdük, çok şükür iyileştiler ve evimize geldik." diye konuştu.

Zazür, aynı saldırıda komşularının yaşamını yitirdiğine işaret ederek saldırıda evlerinin zarar gördüğünü ama şükrettiklerini vurguladı.

PYD'nin bir terör örgütü olduğunu kaydeden Zazür, "Görüyorsunuz çocukları öldürüyorlar. İnşallah Erdoğan, bu teröristleri de bitirir. Hem Suriye'dekiler hem de Türkiye rahat eder." dedi.





YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.