Hatay

Zeytin Dalı Harekatı'na destek

11:44 16 Şubat 2018
Zeytin Dalı Harekatı'na destek

Hatay'ın Yayladağı ilçesinde Türk ve Bayırbucak Türkmeni öğrencilerin ailelerine yaptırdığı pastalar Zeytin Dalı Harekatı'nda görev yapan Mehmetçik'e teslim edildi.

Yavuz Selim ilkokulu ve Bayırbucak Türkmenlerinin kaldığı YİBO Konteyner Kenti'ndeki okulda eğitim gören çocuklar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye'nin Afrin Bölgesi'nde görev yapan askerlere destek için harekete geçti.

Aileleriyle ve okul idaresiyle iletişime geçen çocuklar, annelerine yöreye özgü kömbe, açma, kek ve pasta yaptırdı.

Hazırladıkları pastanın yanına Yayladağı Lokumu da koyan çocuklar, içerisine paketlerin içerisine destek mektubu yazarak ürünleri Yayladağı Kaymakamlığı aracılığıyla Reyhanlı ilçesine gönderdi.

Paketleri İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Öztürk,Yavuz Selim İlkokulu Müdürü Hasan Duman Yurtseven ve Bayırbucak Türkmeni temsilcileriyle Reyhanlı'daki bir karakola teslim eden Yayladağı Kaymakamı Ömer Faruk Yüce, burada yaptığı konuşmada, Türk ve Bayırbucak Türkmeni çocukların duyarlı davranışlarının kendilerini çok mutlu ettiğini belirtti.

İçerisinde 2 bin kişilik paketlenmiş pasta ve lokum olduğunu aktaran Yüce, "Mehmetçiğimiz vatanımız için Afrin'de kahramanca mücadele ediyor. İnşallah bu mücadelenin Allah'ın da yardımıyla başarıyla tamamlanacağına eminiz. Bizler de askerimizin yanlarında olduğumuzu hissettirmek ve çocukların yaptırdığı ürünleri teslim etmek üzere Reyhanlı'ya geldik. Allah devletimizi, ordumuzu muzaffer eylesin." ifadelerini kullandı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.