Hatay

Zeytin Dalı Harekatı'na destek

15:12 18 Şubat 2018
Zeytin Dalı Harekatı'na destek

Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'na destek olmak amacıyla Osmaniye, Gaziantep ve Kahramanmaraş'tan yola çıkan yaklaşık 500 araçlık konvoy, Hatay'ın Hassa ilçesine ulaştı.

Ellerinde ve araçlarında Türk bayrakları bulunan vatandaşlar, ilçe yakınlarındaki bir dinlenme tesiste bir araya geldi. Osmaniye'den gelen konvoya eskortluk eden polis aracının ise Mehter Marşı çalması dikkati çekti.

Tesis önündeki alanda bir araya gelen vatandaşlar, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Her Türk asker doğar", "Vatan sana canım feda" sloganları atıp, tekbir getirdi.

Konvoyla birlikte Hassa'ya gelen TBMM Divan Katibi Üyesi ve AK Parti Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, burada yaptığı konuşmada, bazı kimselerin Türkiye'nin Afrin'de ne işi var diye sorduklarını belirterek, "Bunu bazı ülkeler söylediği gibi içimizdekilerden de söyleyenler oluyor. Bunlara asla itibar etmemeliyiz. Sınırlarımızın tehdit olmaktan çıkması için bu harekatın salimen sonuçlanması gerek. Gerek Kırıkhan'ın gerek Reyhanlı'nın, Hatay'ın, Kilis'in rahat edebilmesi, Amanosların teröristlerden temizlenmesi bu operasyonun başarısına bağlı." diye konuştu.

Harekatın, Türkiye'nin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakkını kullanması olduğunu vurgulayan Durmuşoğlu, "Allah birliğimizi daim etsin inşallah. İnşallah Türk ordusu Çanakkale'de yedi düvele karşı nasıl muzaffer olmuşsa bugün de bu bölgede, Afrin'de başarılı olacak. Allah ordumuzu muzaffer eylesin inşallah" dedi.

Konuşmaların ardından hatıra fotoğrafı çektiren gruplar, daha sonra dağıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.