Hatay

Öğrencilerden Mehmetçiğe GPS yardımıyla selam

10:15 27 Şubat 2018
Öğrencilerden Mehmetçiğe GPS yardımıyla selam

Hatay'ın Hassa ilçesinde bir grup öğretmen ve öğrenci, GPS yardımıyla çalışan bir telefon uygulaması sayesinde, okulun bulunduğu sokaklarda bisikletle rota çizerek "Askerime Selam" yazısı yazdı.

İlçeye bağlı Ardıçlı Mahallesi'nde bulunan Ardıçlı İMKB Yatılı Bölge Okulu öğrencileri, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'na katılan Mehmetçik'e moral ve destek vermek için öğretmenleriyle birlikte bir etkinlik düzenledi.

GPS sinyalleri vasıtasıyla rota çizen bir telefon uygulaması kullanan öğretmen ve öğrenciler, bisikletleriyle Ardıçlı Mahallesi sokaklarında dolaşarak "Askerime Selam" yazısı elde etti.

Ellerinde ve bisikletlerinde Türk bayraklarıyla sokakları dolaşan çocuklar, sınır ötesindeki askerlere selam göndermenin mutluluğunu yaşadı.

Etkinliğin fikir babası olan Ardıçlı İMBK Yatılı Bölge Okulu Başmüdür Yardımcısı Mustafa Kartopu, "GPS sinyalleriyle gidilen rotayı çizebilen bir uygulama ile Afrin'de görevli askerlerimize selam gönderdik." dedi.

Ardıçlı Mahallesi'nin uydu görüntülerine baktığında adeta kareli bir defteri andırdığını farkettiğini ifade eden Kartopu, "Ben de bu kareli deftere bir şeyler yazabileceğimi düşündüm. Bu uygulama sayesinde GPS ile uyduya sinyal göndererek 'Askerime Selam' yazısı yazarak, askerlerimize selam göndermek istedik. Ben tasarımla uğraşan birisiyim. Uydu görüntülerine baktığımda Ardıçlı'nın sokaklarının karelere benzediğini gördüm ve dijital harflerin yazılabileceğini gördük. Bu telefon uygulaması sayesinde de 'Askerime Selam' yazarak selam göndermek istedik" diye konuştu.

Etkinliğe bisikletiyle katılan 6. sınıf öğrencisi Nisa Çolak ise, Afrin'e yönelik harekata katılan askerlere destek vermek için bu etkinliğe katıldığını dile getirerek, "Bisiklet kullanan tüm arkadaşlarımızla birlikte bu etkinliğe katılarak orada savaşan yiğitlerimize hem destek vermek hem de dualarımızı iletmek için katıldık." dedi.

Yüzünü askeri yeşile boyayan 6. sınıf öğrencisi Hüseyin Dede de, "Ben de büyüyünce askerlerimizin yanına gidip onlarla birlikte savaşacağım, teröristlere izin vermeyeceğim. Onlara destek olmak için yüzümü boyadım." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.