Hatay

"Güvenlik Korucuları ve Şehit ve Gazi Derneği" Hatay Şubesi açıldı

20:26 22 Mart 2018
"Güvenlik Korucuları ve Şehit ve Gazi Derneği" Hatay Şubesi açıldı

İskenderun ilçesinde Güvenlik Korucuları ve Şehit ve Gazi Derneği Şubesi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Açılışa katılan Adana Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Hacı İlbaş, Yüzbaşı iken Hatay'da görev yaptığını ve güvenlik korucularının terör örgütlerine karşı kararlı bir şekilde mücadele verdiğini söyledi.

20 yıllık bir rüyasının gerçekleştiğini dile getiren Tümgeneral İlbaş, "Burada görev yaparken güvenlik korucularımızla sık sık operasyona çıktık. Onların kahramanlıklarına şahit olduğum gibi sıkıntılarınada tanıklık ettim. Gönüllü koruculuk yapan silah arkadaşlarımız devletten maaş alamıyordu. Gündüz işlerine gidiyor, akşam bizimle sabaha kadar operasyona katılıyorlardı. Tabiki buda büyük geçim sıkıntıları doğuruyordu çünkü operasyon günlerce sürebiliyor ve işlerine gitmedikleri için maaşlarında kesintiler oluyordu. Fakat şu anda devletimiz Hatay'da güvenlik korucululuğu hizmetini başlattı." diye konuştu.

Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyon Başkanı Ziya Sözen de, Çanakkale'den beri Türkiye ile sorunu olanların şimdi de terörle saldırdığını dile getirerek, "Biz dün Çanakkale de kimle savaştıysak 35 yıldır doğu ve güneydoğuda aynı zihniyetin ürünleri, haçlının torunları ile savaşıyoruz. Biz dün Sarıkamış'ta kimlerle savaştıysak, bugün Afrin kırsalın da onlarla savaşıyoruz. Senaryonun adı değişse de oyuncular hep aynı." dedi.

Konuşmaların ardından şube binası, protokol üyelerinin kurdele kesmesinin ardından hizmete açıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.