Hatay

Yayladağı’nda lavanta fidesi dikimi

13:01 01 Mayıs 2018
Yayladağı’nda lavanta fidesi dikimi

Hatay’ın Yayladağı ilçesinde, tıbbi aromatik bitkiler arasında yer alan, tıp ve kozmetik sanayinde önemli bir yere sahip olan lavanta fidesi dikimi yapıldı.

Yayladağı Kaymakamlığı ile Gıda Tarım ve Hayvancılık ilçe Müdürlüğü tarafından, 30 dekarlık alanda dikimi yapılan lavanta fidelerinin ilçe çiftçisine gelecekte iyi bir gelir kapısı olması bekleniyor.

Yayladağı Kaymakamı Ömer Faruk Yüce, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Isparta'dan getirdikleri lavanta fidelerini, önceden hazırladıkları alanlara diktiklerini söyledi.

İlçede ilk defa lavanta ekimi yapıldığını ve deneme neticelerinin çok güzel olmasını dileyen Yüce, şöyle devam etti:

"Çilek gibi bunu da ilçe ekonomimize kazandırırsak ileride çiftçimiz de çok ciddi bir şekilde gelir elde edecektir. Yayladağı'nda onlarca çeşit bitki ekimi denenmiş, bunların çoğu tıbbi aromatik bitkiler. İlçemizin ilkim ve coğrafi yapısı bu bitkilere oldukça elverişli. Çiftçimizle el ele vererek ülkemiz için daha çok üretecek, denemesini yaptığımız bu bitkileri çiftçilerimizle birlikte daha ileriye taşıyacağız."

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Yakup Karasoy ise ilçede kekik, sumak, çilek ve buna benzer birçok bitkiyi çeşitli projeler kapsamında diktiklerini belirterek, lavanta dikiminin olumlu sonuçlar vermesiyle çiftçilere yeni ürünler kazandırmış olacaklarını kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.